Hatay'da 4.2’lik Deprem Sonrası Okullar Boşaldı!
Hatay'da 4.2’lik Deprem Sonrası Okullar Boşaldı!
İçeriği Görüntüle

Boşandığı halde fiilen birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylıkları başta olmak üzere, haksız yere alınan tüm sosyal güvenlik ödemeleri iptal ediliyor.

Hatay Sgk Teror Magduru Maas Basvuru 2025 (1)

SGK’dan Sert Mesaj: “Faiziyle Geri Alacağız”
Hatay’da yapılan son incelemelerde çok sayıda kişinin usulsüz şekilde aylık aldığı belirlenirken, SGK bu ödemelerin yalnızca durdurulmayacağını, aynı zamanda geçmişe dönük faiziyle geri alınacağını açıkladı. Haksız kazanç sağladığı tespit edilen kişiler, cezai yaptırımlarla da karşı karşıya kalacak.

Para Ödeme

Sisteme Güveni Sarsıyor
SGK yetkilileri, “Bu tür suistimaller yalnızca maddi zarar değil, kamuya ve sosyal güvenlik sistemine olan güveni de zedeliyor,” dedi. Hatay’da özellikle bazı mahallelerde yoğunlaştığı belirtilen bu tür vakalar için il müdürlükleri kapsamlı bir denetim süreci başlattı.

Vatandaşa Uyarı: Mevzuata Uyum Şart
SGK, Hataylı vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Herhangi bir hak kaybı yaşanmaması için sosyal güvenlik mevzuatına eksiksiz uyum büyük önem taşıyor. Denetimler aralıksız sürecek,” açıklamasında bulundu.

Para Detay

🔍 Hatay’da şimdiye dek iptal edilen aylık sayısı hakkında resmi veri paylaşılmazken, gözler SGK Hatay İl Müdürlüğü’nden gelecek detaylı açıklamaya çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi