Moriwaki: “Büyük deprem hala kapıda”

İstanbul’da yaşayan milyonlarca kişi, 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılarla sarsılmaya devam ederken, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den çarpıcı bir uyarı geldi. Moriwaki, önümüzdeki iki ay içinde 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirtti.

"Yaşanan son deprem beklenen büyük deprem değildi."
Yoshinori Moriwaki

Uzmanlar İkiye Bölündü

Deprem sonrası uzmanlar arasında görüş ayrılıkları yaşanıyor. Bir grup uzman, son depremin ardından büyük bir sarsıntı beklenmediğini savunurken; Moriwaki ve bazı diğer bilim insanları, İstanbul için asıl tehlikenin henüz geçmediği görüşünde birleşiyor.

Prof. Dr. Naci Görür: “Kendimizi aldatmayalım”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, Marmara Denizi’ndeki büyük depremin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Görür, “Bu depremler büyük deprem olma olasılığını öne çekmiştir. Kumburgaz Fayı'nın 40-50 kilometrelik kısmı hâlâ kırılmamış durumda” diyerek uyarılarını yineledi.

Hatay’da 2,5 Milyon Aboneyi Etkileyecek Karar!
Hatay’da 2,5 Milyon Aboneyi Etkileyecek Karar!
İçeriği Görüntüle

“Marmara kırılmak zorundadır. İnsan ölmesin istiyorum.”
Prof. Dr. Naci Görür

Vatandaşlara Kritik Uyarılar

Yerli bazı uzmanlar ise paniğe gerek olmadığını belirtiyor. Ancak Moriwaki gibi uluslararası uzmanlar, özellikle önümüzdeki birkaç ayın kritik olduğunu ve gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerektiğini vurguluyor.

Muhabir: Haber Merkezi