Hatay’da KESK–TTB Koordinasyon Alanında Yangın
Hatay’da KESK–TTB Koordinasyon Alanında Yangın
İçeriği Görüntüle

ANAHTARLAR VERİLDİ, ŞOK BAŞLADI

Kolonların çıplak gözle görülebildiği, bazı alanların tamamen eksik olduğu evlerle karşılaşan hak sahipleri, “Bu nasıl bir sorumsuzluk? Madem bitmedi, neden bizi geçirdiniz? Bu eksikleri biz mi tamamlayacağız?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kura çekiminin ardından yaşadıkları hayal kırıklığını basına anlatan bir vatandaş, "Bize ev verdiklerini söylediler ama bu ne ev ne de güvenli bir barınak. Bazı yerlerde kolonlar dışarıda. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Afet sonrası güvenli ve hızlı bir şekilde inşa edildiği belirtilen konutlarda böylesine eksiklikler olması, inşaat sürecindeki denetimsizliği de yeniden tartışmaya açtı.

ANTAKYALILAR CEVAP BEKLİYOR

Deprem sonrası evsiz kalan vatandaşların umutla beklediği konutların bu şekilde teslim edilmesi, hem psikolojik hem de ekonomik olarak yeni bir travma yaratmış durumda. Hataylılar şimdi yetkililerden net bir açıklama ve çözüm bekliyor.

Muhabir: Hasan Sarp