DOLAR 32,4129 -0.04%
EURO 34,7955 -0.16%
ALTIN 2.428,94-0,23
BITCOIN 20656500,74%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SİZLER BU ÜLKENİN LOKOMOTİFİSİNİZ

SİZLER BU ÜLKENİN LOKOMOTİFİSİNİZ

ABONE OL
24 Ekim 2020 07:49
SİZLER BU ÜLKENİN LOKOMOTİFİSİNİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Nadir Akyürekoğlu, Esnaf ve kobiler hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

Sizler bu ülkenin lokomotifisiniz, sizler ülkemize katma değer üreten istihdam oluşturan onurlu birer yurttaşlarsınız diyen Akyürekoğlu, “Sizler sabahın erken saatlerinde işinize giden Ya Bismillah diyerek dükkânını açan mesleğinizi binbir türlü zorluklarla icra eden ve geç saatlerde dükkânını kapayan alın teriyle gelir sağlayan, sağladığı geliri yanında çalıştırdığı kalfayla ve ustasıyla paylaşan onurlu ve şerefli insanlarsınız” dedi.

Akyürekoğlu, ancak son zamanlarda doların çılgınca yükselmesi aldığınız ürünlerin yüzde yüz artışları sizleri zora sokmuş, gelir kaybına uğrattığını biliyoruz. Ancak bundan dahada zoru Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 yani Korona hastalığı sebebiyle 3 aya yakın siz değerli esnafımıza dükkân kapattırarak dahada zora sokmuştur. Bugüne kadar yıllar boyunca vergisini bağ kurunu sigortasını ödeyen devletine milletine sadık birer meslek gruplarısınız sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır çünkü sizlerin alın teri önemlidir ifadesini kullandı.

Devletimiz sizler için nasıl bir tedbir almış, önce dünya devletlerine bakalım diyen Akyürekoğlu;

Amerika, Almanya, Fransa ve İtalya yani Avrupa Ülkeleri sizler gibi meslek gruplarına direk karşılığı olmayan yardım paketleri oluşturmuş, dükkân kiralarını, sigortalarını buna benzer giderlerini devlet karşılamıştır. Yetiyor mu? Yetmiyor her yurttaşına günlük yaşamlarını sürdürmeleri için Amerika 1000 dolar, Avrupa ülkeleri daha fazlasını veriyor. Gelelim bizim ülkemize; Bizim yöneticilerimiz ve Sosyal devletimiz Esnafımıza ve Kobilerimize düşük faizli kredi paketi açıkladı.  Ancak bu krediyi alan esnafımız ve kobilerimiz iş kaybına uğradığı için maalesef aldıkları krediyi ödeyemez duruma geldiler şimdi ise perişan durumdalar ifadesini kullandı.

Akyürekoğlu, “Aslında dünya devletleri gibi bizimde Sosyal devletimiz bu fedakâr ve cefakar esnafımıza ve kobilerimize direk yani karşılıksız destek vermesini azda olsa Esnafımızı ve Kobilerimizi rahatlatmasını devletimizden bekliyoruz. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU Esnafımız ve Kobilerimiz için 17 Maddelik Esnaf paketini açıkladı ve biz CHP’liler olarak bu maddelerin Esnafımızı ve Kobilerimizi rahatlatacağına inancımız tamdır” dedi. Hasan SARP

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.