Deprem felaketinin ardından ağır yıkım yaşayan Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da devam eden inşa ve yeniden yapılanma çalışmaları, bu kez trafik kaosuyla gündemde. Özellikle Balıkçılar Çarşısı ardından Saray Caddesi güzergahlarında şantiye alanlarının yolu büyük ölçüde kapatması, hem sürücüler hem de bölge esnafı için ciddi mağduriyet oluşturuyor.

Tek Güzergâh, Çifte Engel

Deprem sonrası alternatif yolların büyük ölçüde devre dışı kalması nedeniyle kent merkezinde kullanılan güzergâh sayısı oldukça sınırlı. Ancak Balıkçılar Çarşısı hattında şantiye alanlarının yolu geniş ölçüde daraltmasının ardından benzer manzara Saray Caddesi’nde de yaşandı.

İddiaya göre şantiye sınırları, en az iki ila üç araçlık alanı fazladan kapatıyor. Bu durum özellikle yoğun saatlerde trafiği durma noktasına getiriyor. Ambulans ve acil durum araçlarının geçişinde yaşanan gecikmeler ise endişeyi artırıyor.

Saray Caddesi

Vatandaş Tepkili: “Planlama Nerede?”

Bölge halkı ve sürücüler, yürütülen çalışmaların trafiğin mevcut koşulları gözetilerek planlanmadığını savunuyor. Kentte zaten sınırlı olan ulaşım hatlarının daha da daraltılması, günlük yaşamı zorlaştırıyor.

Türbe Yıkım İddialarında Yeni Gelişme!
Türbe Yıkım İddialarında Yeni Gelişme!
İçeriği Görüntüle

Esnaf ise iş kaybı yaşadıklarını ve müşterilerin bölgeye ulaşmakta zorlandığını belirtiyor.

Yetkililere Çağrı

Vatandaşlar, şantiye alanlarının sınırlarının yeniden düzenlenmesini, trafik akışını rahatlatacak geçici alternatif yollar oluşturulmasını ve çalışmaların koordineli biçimde yürütülmesini talep ediyor.

Muhabir: Canan Aşkaroğlu