Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında tüketiciyi korumak ve piyasa istikrarını sürdürmek amacıyla uygulanan düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığını açıkladı.
Uygulama 2027’ye Kadar Sürecek
Bakanlıktan yapılan duyuruya göre, ikinci el araç ticareti yapan işletmeler için geçerli olan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulaması 1 Ocak 2027 tarihine kadar devam edecek.
Düzenleme kapsamında, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar; otomobil, motosiklet ve arazi araçlarını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satışa sunamayacak. Ayrıca araçların, üretici veya distribütör tarafından belirlenen güncel satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla pazarlanması da engellenmeye devam edecek.

Ticaret Bakanlığı, alınan kararın amacının spekülatif fiyat artışlarını önlemek, stokçulukla mücadele etmek ve tüketicileri korumak olduğunu belirtti.
Yetkililer, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması için denetimlerin süreceğini vurguladı.





