DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in “Şantiye şefi gibi konuşuyor” sözlerine karşılık Kurum, “Deprem bölgesinin şantiye şefiyim, bu bizim için büyük bir gururdur” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bakan Kurum’un deprem bölgesine ilişkin değerlendirmelerini hedef aldı. Koçyiğit, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Gelmiş burada Çevre Şehircilik Bakanı anlatıyor. 30 dakikalık konuşmanın 27 dakikasını yaptığı inşaatları anlattı. Sanırsınız Çevre Şehircilik Bakanı değil de şantiye şefi. Şurada şu binayı yaptık, burada bu binayı yaptık. Böyle şey olabilir mi?”

Murat Kurum Toki1

Bakan Kurum: Şaşkınlıkla Dinledim

Eleştiriler üzerine yeniden söz alan Bakan Murat Kurum, Koçyiğit’in ifadelerine sert bir dille karşılık verdi. Kurum, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

Erzin ilçesinde bahçenin tel örgüsüne çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı
Erzin ilçesinde bahçenin tel örgüsüne çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

“DEM Parti’li Grup Başkanvekili’ni gerçekten şaşkınlıkla dinledim. Umarım bir gün deprem bölgesine gidip ülkenizin bu gururuna ortak olursunuz. Şantiye şefi diyerek yapılan işi küçümsüyorlar. 11 ili ayağa kaldırmak, deprem bölgesini bitirmek şantiye şefliğiyse, evet ben şantiye şefiyim. Deprem bölgesinin şantiye şefiyim.”

Kurum’un bu sözleri Genel Kurul’da tartışmaları daha da alevlendirirken, deprem bölgesindeki çalışmalar üzerinden yaşanan polemik siyaset gündeminin öne çıkan başlıkları arasına girdi.

Muhabir: Hasan Sarp