Ziyarete, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, ilçe belediye başkanları ve HBB Meclis üyeleri de katıldı.

Suriye’deki son gelişmeleri değerlendiren Başkan Öntürk, Reyhanlı’nın stratejik konumuna dikkat çekerek, bölgedeki huzur için temennilerini dile getirdi. Başkan Öntürk, “Reyhanlı, 13 yıldır Ensarlık vazifesi yaptı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepimizin tek derdi, her devlet kendi içerisinde huzurla yaşasın. Huzur olsun, barış olsun” dedi.
Bölgenin 13 yıllık zorlu sürecini hatırlatan Başkan, “Son gelişmelerin hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bu bölgede huzurun hâkim olacağı, terörden arınmış bir coğrafyanın başlayacağına inanıyorum” diye konuştu. Ayrıca, Suriye’deki tüm mezheplerin, dinlerin ve etnik yapıların kardeşçe yaşamasını temenni ettiğini belirten Öntürk, devlet ve millet olarak bu hedefe ulaşmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.


