Hatay’da ulaşımın en yoğun güzergâhlarından biri olan Belen-Antakya karayolunda kontrollü kaya düşürme çalışmaları nedeniyle trafik akışı belirli aralıklarla durdurulacak. Hatay Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, sürücü güvenliğini sağlamak amacıyla risk oluşturan kaya parçaları kontrollü şekilde temizlenecek.

Karayolları ekiplerinin gerçekleştireceği çalışma kapsamında, D/817-04 Karayolu Belen Kıcı Karayolları Denetim İstasyonu mevkiinde güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, çalışma sırasında olası tehlikelerin önüne geçmek için trafik akışının geçici olarak kesileceğini duyurdu.

Trafik İki Yönde Durdurulacak

Yapılan açıklamaya göre, Belen-Antakya istikametinde geliş ve gidiş yönleri 14.30 ile 15.30 saatleri arasında 15 dakikalık periyotlarla ulaşıma kapatılacak. Kontrollü kaya düşürme işlemi sırasında bölgede görevli ekiplerin yönlendirmelerine uyulması istendi.

Yetkililer, sürücülerin özellikle çalışma alanına yaklaşırken hızlarını düşürmeleri ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Çalışmalar 15 Mayıs’a Kadar Sürecek

Karayolları ekiplerinin yürüttüğü kontrollü kaya düşürme çalışmalarının 15 Mayıs 2026 tarihine kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. Bu süreçte güzergâhı kullanacak vatandaşların alternatif yolları değerlendirmesi tavsiye edildi.

HBB Başkanı Öntürk’e Doğum Günü Sürprizi!
HBB Başkanı Öntürk’e Doğum Günü Sürprizi!
İçeriği Görüntüle

Özellikle yoğun saatlerde bölgede trafik yoğunluğu yaşanabileceği belirtilirken, sürücülere dikkatli ve kontrollü seyretmeleri çağrısı yapıldı.

“Sürücü güvenliği için kontrollü kaya düşürme çalışmaları zorunlu olarak gerçekleştirilmektedir.”

Sürücülere Kritik Uyarılar

Yetkililer tarafından yapılan uyarılarda şu noktalara dikkat çekildi:

  • Takip mesafesini artırın
  • Ani fren ve sert manevralardan kaçının
  • Trafik ekiplerinin yönlendirmelerine uyun
  • Çalışma alanında hız yapmayın

Bölgede görev yapan ekiplerin çalışmaları boyunca trafik akışının kontrollü şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Muhabir: Hasan Sarp