Mahallede özellikle yaşlıların ve çocuklu ailelerin ciddi mağduriyet yaşadığı belirtilirken, sızan atık sular nedeniyle bazı evlerin zarar gördüğü, sokaktan geçmenin neredeyse imkânsız hale geldiği ifade edildi. Yoğun koku ve hijyen sorunu nedeniyle çocukların okula giderken zorlandığı, maske takmalarına rağmen rahatsızlandıkları aktarıldı.
Mahallede yaşayan bir veli, yaşananların artık bir altyapı arızası olmaktan çıktığını belirterek, bunun açık bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini dile getirdi.
İddiaya göre, kazı ekibinin gönderilmesi ve onarım için gerekli malzemenin sağlanacağı yönünde yapılan çağrılara rağmen herhangi bir adım atılmadı. Bunun üzerine mahalle sakinleri, sorunu kamuoyuna duyurmak için basına başvurduklarını ve resmi şikâyet süreçlerini başlatacaklarını açıkladı.
Turunçlu Mahallesi sakinleri, bir aydır devam eden mağduriyetin acilen giderilmesini ve kalıcı çözüm üretilmesini istiyor.




