Katma değerli üretime destek
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay’da katma değerli üretimi artırmak ve yerel potansiyelin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı” bilgilendirme toplantısı düzenledi. İş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra oda ve meslek kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Program kapsamında yatırım fırsatları, başvuru koşulları ve destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Programın detayları anlatıldı
Toplantıda DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Menal Zübarioğlu kapsamlı bir sunum yaptı. Zübarioğlu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı” hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler aktardı.
Sunumda; programın amacı, sağlanacak teşvikler, desteklenecek yatırım konuları ile başvuru süreçleri detaylı şekilde ele alındı. Katılımcılar özellikle yatırım desteklerinin kapsamı ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirildi.
Başvurular 15 Mayıs’a kadar
Zübarioğlu, teşvik programına başvuruların 2 Mart – 15 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapılabileceğini açıkladı. Program kapsamında 2026 yılı için Hatay’da desteklenecek sektörler de paylaşıldı.
Destek kapsamındaki sektörler şu şekilde sıralandı:
-
Ayakkabı sektörü yan sanayi üretimi: taban, yapıştırıcı, deri işleme, ambalaj ürünleri ve kalıp iplik gibi ürünlerin üretimi
-
Mobilya sektörü yan sanayi üretimi: TDI, sünger, ray, fermuar ve nitelikli bağlantı elemanları gibi katma değerli ürünlerin üretimi
-
Sanayide kullanılan ileri metal malzemelerin üretimi ve işlenmesi: bağlantı elemanları, mil ve paslanmaz hassas döküm gibi üretimler
-
Su ürünleri üretimi ve işleme tesisleri: balık yetiştiriciliği, balık fileto, tütsülenmiş balık, balık konservesi ve panelenmiş balık ürünleri gibi katma değerli ürün üretimi
Programın, Hatay’da üretim kapasitesini artırması ve yerel ekonomiye yeni yatırım fırsatları kazandırması hedefleniyor.







