TBMM Genel Kurulu, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında hazırlanan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.

AK Parti, MHP, DEM Parti, CHP, HÜDA PAR ve bazı bağımsız milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 367 milletvekilinin imzasını taşıyan teklif, 12 maddeden oluşuyor.

Düzenlemede, terör örgütünün silah bırakması ve faaliyetlerine son verdiğinin güvenlik kurumlarınca tespit edilmesi temel şart olarak öne çıkıyor. Sürecin tamamlanmasının ardından düzenleme kapsamındaki hükümlüler için belirli şartlar çerçevesinde infaz ertelemesi öngörülüyor.

Teklif, PKK/KCK'nın faaliyetleri kapsamında işlenen bazı suçları kapsarken, kasten öldürme ve bazı ağır suçlar düzenlemenin dışında tutuluyor.

Gece Yarısı Korkutan Deprem: Hatay’da da Hissedildi!
Gece Yarısı Korkutan Deprem: Hatay’da da Hissedildi!
İçeriği Görüntüle

Sürecin uygulanmasını takip etmek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında ilgili bakanlıklar ve güvenlik kurumlarının temsilcilerinden oluşan bir kurul kurulması da teklifin başlıca düzenlemeleri arasında yer alıyor.

Genel Kurul'daki görüşmelerin ardından teklifin oylamaya sunulması bekleniyor.

Muhabir: Hiranur Mısırlı