Örnek No:55*
T.C.
DÖRTYOL
İCRA DAİRESİ
2025/580 TLMT.
TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI
Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2025/580 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Hatay İl, Dörtyol İlçe, NUMUNEEVLER Mahalle/Köy, 1064 Ada, 14 Parsel, 10 Nolu Bağımsız Bölüm Bilirkişi Raporuna Göre:"İmar Durumu ve Ruhsat Bilgisi :Dörtyol Belediyesi tarafından dosyaya sunulan yazıda,Hatay ili Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi 1064 ada 14 parselde kain Zemin Kat 10 No.lu dükkana ait taşınmazın imar planı içerisinde 5 kat ticari konut alanı olarak planlı olduğu belirtilmiştir.
Hasar Durumu : Hatay Valiliği Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından dosyaya sunulan yazıda;
Hatay İli, Dörtyol İlçesi, Numune Evler Mahallesi, Cemal Gürsel Sokak, No:13 (Eski:696 Ada 33 Parsel / Yeni:1064 Ada 14 Parsel) (Askı Kodu:MZKKG) adresinde kayıtlı yapıya yapılmış olan hasar tespit çalışması neticesinde yapı nihai olarak HASARSIZ sınıflandırılmıştır.
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ:HATAY İli, Dörtyol İlçesi, Numuneevler Mahallesi meskun mahal içerisinde bulunan taşınmaz Cemal Gürsel sokak üzerinde bulunmaktadır. Bina bitişik nizam yapıda, köşe binanın hemen yanında bulunmakta olup, bodrum+ zemin+6 kattan ibaret olup, binada toplam 12 bağımsız bölüm bulunmaktadır.Binadaasansör ve doğalgaz mevcuttur.Binanın dış cephesi mantolamalıdır.Belediyenin tüm hizmetlerinden yararlanmaktadır.Yaklaşık 10-15 yıllık olan bina bölgemizde meydana gelen depremden herhangi bir hasar almamıştır.
10 NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN ÖZELLİKLERİ
Binanın zemin Katında bulunan dükkan 10 nolu bağımsız bölümdür.
Halihazırda kapalı olan dükkan mimari projesine göre 12 m2 olup , projesinde yüksek tavanlı olup tek hacimden oluşmaktadır. Ancak yerinde dışarıdan yapılan tespitte tek hacimden oluşan işyeri bölünerek asma katlı hale getirilmiştir ve o şekilde kullanıldığı anlaşılmıştır. Zemin katı yaklaşık 12,00 m2 olan taşınmazın asma katı da yaklaşık 12,00 m2 olup, bağımsız bölümün toplam kullanım alanı 24,00 m2 dir. Bina girişinin sol tarafında yer almaktadır.Cephesi alüminyum profilli cam cephedir.Zemini seramik, duvarları sıva üstü boyadır.Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.:Hatay İli, Dörtyol İlçesi, Numuneevler Mah. 1064 ada 14 nolu Parseldeki 10 nolu işyerinin net kullanım alanı 24,00 m2 dir. Değerlemeye konu gayrimenkulün değer takdirinde; bulunduğu muhitin şeref ve ehemmiyeti, taksimat ve kullanışlılık durumu, hali hazır durumu,çevredeki diğer gayrimenkullerin hali hazır alım-satım değerleri, kent merkezine olan uzaklığı, şehir merkezlerine olan uzaklığı, imar durumu ile halihazır durumu dikkate alındığında, değeri - 4.200.000,00 TL 'dir.
Adresi : Numuneevler Mahallesi Cemal Gürsel Sokak No:13 Dörtyol / HATAY
Yüzölçümü : 24,00 m2
Arsa Payı : 12/1544
İmar Durumu: Dörtyol Belediyesi tarafından dosyaya sunulan yazıda,Hatay ili Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi 1064 ada 14 parselde kain Zemin Kat 10 No.lu dükkana ait taşınmazın imar planı içerisinde 5 kat ticari konut alanı olarak planlı olduğu belirtilmiştir.
Kıymeti : 4.200.000,00 TL
KDV Oranı : %20
Kaydındaki Şerhler: Tapudaki Gibidir. ARTIRMA BİLGİLERİ
| 1.Artırma | Başlangıç Tarih ve Saati : 17/03/2026 - 12:02 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bitiş Tarih ve Saati : 24/03/2026 - 12:02 |
| 2.Artırma | Başlangıç Tarih ve Saati : 10/04/2026 - 12:02 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bitiş Tarih ve Saati : 17/04/2026 - 12:02 |
10/02/2026 (İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.