Açıklamaya göre, bugün (11 Ocak 2026 Pazar) öğle saatlerinden itibaren Adana’da, akşam saatlerinden sonra ise Osmaniye ve Hatay genelinde kuvvetli sağanak ve kıyı kesimlerde gök gürültülü yağış görülecek. Yağışların Adana’da pazartesi akşamına kadar, Hatay ve Osmaniye’de ise salı öğle saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle Hatay’ın kıyı ilçelerinde ve dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayanların risklere karşı uyarıldığı bildirildi.


Öte yandan Doğu Akdeniz’de deniz ulaşımını da etkileyecek kuvvetli fırtına bekleniyor. Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetlenmesi, pazartesi günü etkisini bir miktar azaltmasının ardından salı sabahı kuzeyli yönlerden yeniden şiddetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
Meteoroloji, özellikle balıkçılar ve deniz ulaşımını kullanacak vatandaşlar için ulaşımda aksamalar riskine karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Hatay ve çevresinde yaşayan vatandaşların resmi uyarıları yakından takip etmeleri istendi.




