Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ın çağrısı karşılık buldu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Hatay’a müjdeyi verdi.
Tehlikeli yol gündeme taşındı
Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Narlıca–Altınözü yolunun özellikle Küncülü Boğazı–Narlıca arasındaki tamamlanmamış 8 kilometrelik kısmının acilen bitirilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Çalışkan, şu sözleri kullanmıştı:
“Bu güzergâh sadece Antakya yolu değil, Türkiye ile Suriye arasındaki en önemli bağlantılardan biridir. Dar yolda ağır tonajlı kamyonların oluşturduğu risk kabul edilemez.”
Çalışkan, 2025 bütçesinde yer almayan bu yolun 2026 yatırım programına mutlaka dahil edilmesi gerektiğinin altını çizmişti.

Bakan Uraloğlu’ndan telefonla müjde
Bu çağrının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir programa telefonla bağlanarak Altınözü–Antakya 2. Etap, Küncülü Boğazı–Narlıca yolunun yapımına başlanacağını duyurdu.
Bu gelişme, yıllardır çözüm bekleyen Hataylı sürücüler ve bölge halkı için büyük bir sevinç yarattı. Yolun tamamlanmasıyla hem trafik güvenliği artacak hem de Türkiye–Suriye arasındaki ticaret ve ulaşım daha güvenli ve hızlı hale gelecek.


