Hatay Ve Çevresinde Bugün Kaç Deprem Oldu?
AFAD’ın son depremler listesindeki 5 Ekim 2026 kayıtlarına göre, saat 00.00 ile 11.50 arasındaki dönemde Adana’da 48, Osmaniye’de 11 ve Kahramanmaraş’ta bir deprem kaydedildi. Böylece bu üç ildeki toplam deprem sayısı 60 oldu.
Aynı zaman aralığını kapsayan paylaşılan listede Hatay merkezli bir deprem yer almadı. Sayım, yalnızca bugüne ait kayıtlar üzerinden yapıldı; 4 Ekim akşamındaki sarsıntılar toplama dahil edilmedi.
Adana’daki 48 Depremin 46’sı Saimbeyli’de
Adana’da kaydedilen 48 depremin 46’sının merkez üssü Saimbeyli oldu. Diğer iki sarsıntı ise Kozan ve Feke ilçelerinde meydana geldi.
Saimbeyli’de saat 01.51.29’da gerçekleşen 4,1 büyüklüğündeki deprem, bu üç ildeki kayıtların en büyüğü oldu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. İlçede saat 05.42.20’de de 7,02 kilometre derinlikte, 3,5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.
Osmaniye’de 11, Kahramanmaraş’ta Bir Deprem
Osmaniye’de bugüne ait 11 depremin tamamı Sumbas ilçesinde kaydedildi. İlçedeki en büyük sarsıntı, saat 07.31.28’de meydana gelen 2,8 büyüklüğündeki deprem oldu. Bu depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.
Kahramanmaraş’ta ise saat 09.17.26’da Türkoğlu merkezli 0,9 büyüklüğünde bir deprem listelendi. Sarsıntının derinliği 6,93 kilometre olarak kayıtlara geçti.
İl İl Deprem Sayıları
Paylaşılan AFAD listesinin bugüne ait bölümünde, incelenen illerdeki dağılım şöyle oldu. Rakamlar günün tamamını değil, saat 11.50’ye kadar olan kayıtları kapsıyor.
| İl | Deprem Sayısı |
|---|---|
| Hatay | 0 |
| Adana | 48 |
| Osmaniye | 11 |
| Kahramanmaraş | 1 |
| Toplam | 60 |




