Hatay Valiliği tarafından 14 Aralık 2025 tarihinde yapılan yazılı basın açıklamasında, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Tahliye, Taşkın Koruma Projesi Nedeniyle
Açıklamada, Geçici Konaklama Merkezi’nin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük ıslah projelerinden biri olarak nitelendirilen Hatay Asi Nehri Taşkın Koruma Projesi güzergâhında kaldığı belirtildi. Projenin hızla tamamlanabilmesi için tahliye çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.
“Mağduriyet Yok, Planlı Taşınma Var”
Valilik, tahliye edilen vatandaşların mağdur edildiği ve sokağa atıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, sürecin planlı ve kontrollü şekilde yürütüldüğünü kaydetti.
Geçici Konaklama Merkezi’nde toplam 120 hanenin ikamet ettiği belirtilirken, tahliye planı da detaylarıyla kamuoyuyla paylaşıldı:
-
40 hane: Çift maaşlı devlet memuru olan ya da hak sahibi olup konutunu teslim alan vatandaşlardan oluşuyor. Bu hanelerin tahliyeleri planlanarak tebliğ edildi.
-
80 hane: Tek maaşlı devlet memurları ile hak sahibi olmayan vatandaşlar için diğer Geçici Konaklama Merkezlerine taşınma planlandı.

Alternatif Yerler Sunuldu, Nakliye Desteği Verilecek
Taşınma sürecinde vatandaşlara alternatif konaklama alanları sunulduğu, talep edilmesi halinde nakliye dâhil tüm kolaylıkların sağlanacağı da açıklamada yer aldı.
Hatay Valiliği, sürecin şeffaflık ve kamu yararı gözetilerek yürütüldüğünü belirterek açıklamasını,
“Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle tamamladı.




