Hatay’da Kiracıların Geleceği Netleşiyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Hatay ziyaretinde öne çıkan başlıklardan biri, bölgede kiracı olan vatandaşların akıbeti oldu. Depremin ardından barınma sorunu yaşayan binlerce kiracı için umut verici gelişmeler kamuoyuyla paylaşıldı.
Sosyal Konut Yapımına Yıl Sonunda Başlanacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kiracılara yönelik somut adımların atılacağını belirtti. Kaşıkçı, “Kiracılar için sosyal konut yapımına yıl sonunda başlanılacak,” ifadelerini kullanarak sürecin takvimini açıkladı.
“TOKİ tarafından yapılan fazla konutlar, sosyal konut olarak kiracılara verilebilecek.”
— Lütfi Kaşıkçı, MHP Hatay Milletvekili
TOKİ Fazla Konutları Değerlendirilecek
Kaşıkçı’nın açıklamasına göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hatay’da inşa edilen ve ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilen konutlar, kiracılara sosyal konut statüsünde sunulabilecek. Bu adım, barınma sorunu yaşayan binlerce aile için kalıcı çözüm olma niteliği taşıyor.
Kiracıların Beklentileri Yükseldi
Deprem sonrası barınma ihtiyacı daha da artan Hatay’da kiracılar, bu açıklamalarla birlikte umutlandı. Sosyal konut projelerinin hızla başlaması ve TOKİ konutlarının kiracılara açılması, bölgedeki barınma krizini hafifletmeyi hedefliyor.




