Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısında 56 gündem maddesini görüştü. Toplantıda Lazkiye ve İdlib ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ve iki kentin valiliğine araç hibe edilmesi yönünde karar alındı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nı Büyükşehir Belediyesi Kisecik Yerleşkesi’ndeki Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Meclis 2. Başkanvekili Adem Akyürek’in başkanlığında düzenlenen toplantıda toplam 56 gündem maddesi görüşüldü. Yapılan değerlendirmelerin ardından maddelerden 38’i karara bağlandı.
Lazkiye ve İdlib ile Kardeş Şehir İlişkisi Kurulacak
Toplantının öne çıkan gündem maddelerinden biri, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Suriye’nin Lazkiye ve İdlib şehirleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik teklif oldu.
Alınan kararla birlikte HBB ile Lazkiye ve İdlib arasında karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi, ortak faaliyetler düzenlenmesi ve çeşitli hizmet projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Lazkiye ve İdlib Valiliklerine Araç Hibe Edilecek
Kardeş şehir çalışmaları kapsamında Lazkiye Valiliği ile İdlib Valiliğine hibe edilmesi planlanan araçların devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi de HBB Meclisinin gündemine geldi.
Mecliste yapılan görüşmeler sonucunda araçların ilgili valiliklere devredilmesine karar verildi. Böylece Hatay ile Suriye’nin iki şehri arasındaki kurumsal iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım atılmış oldu.
HBB Meclisinin Ağustos ayı toplantısında karara bağlanmayan diğer gündem maddelerinin ise ilgili komisyonlarda değerlendirilmesi bekleniyor.





