Hatay'ın Sesi TRT'de Yankılanacak
Hatay'ın Sesi TRT'de Yankılanacak
İçeriği Görüntüle

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Hatay Şubesi 68. Kuruluş yıldönümü ve 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü etkinlikleri kapsamında meslekte 25 ve 50. Yıllarını dolduran üyelerine plaket verdi.

İMO toplantı salonunda gerçekleşen plaket törenine Oda Başkanları ve İMO üyeleri katıldı.

DUYDUĞUNUZ GURUR ODAMIZIN DA GURURUDUR

Plaket töreninde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı İnal Büyükaşık, “İnşaat Mühendisleri Odası, mesleğimiz ve meslektaşlarımızla ilgili çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde hem yerel hemde Ulasal anlamda üzerine düşeni yapmış ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir.” dedi.

Meslek odalarının da diğer meslek odaları gibi ekonomik anlamda olumsuz etkilendiğini belirten Büyükaşık, “Meslek odalarını pasifize etme ve sektörün dışında bırakma amaçlı kanun ve yönetmelikler, üniversitelerde sınırsız bir şekilde açılan İnşaat Mühendisliği programları yıllık on binin üzerinde yeterli eğitimi almamış inşaat mühendisleri, bir türlü dikiş tutmayan yapı denetim sistemi, tam bir keşmekeşe dönen imar kanunu ve bağlı yönetmelikler, tamamen sağlıklı ve güvenli kentleşmeye karşı olan imar barışı ile birlikte yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz, bu dönemde mesleğimizi en olumsuz etkilenen mesleklerden biri haline gelmiştir.”

ü“Artan toplumsal gereksinmelere rağmen, mesleki yetki, mesleki yeterlilik ve attığımız imzanın bizlere yüklediği sorumluluğu bilerek, budanan yasal haklarımızı yeniden kazanmamız gerekiyor. Yasal haklarımızın yetersizliği sayısal çoğunlukla birleşince, ücret düşüklüğü, işsizlik ve haksız rekabet gibi önemli sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle daha çok birliğe ve dayanışmaya ve mücadele etmeye ihtiyacımız var.” dedi.

İnşaat mühendisliğinin, medeniyet mühendisliği olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanı İnal Büyükaşık, “Ortaya çıkardığımız her ürün bire bir toplamla, insanla ilgilidir ve yaşamın her alanında insana dokunur. Sizlerde meslek hayatınız boyunca ortaya koyduğunuz çalışmalarla topluma ve insana dokundunuz. Meslek hayatınız boyunca yaptığınız üretimden duyduğunuz gurur odamızın da gururudur.ü Çünkü biliyoruz ki hepimizin ortak amacı sahip olduğumuz teknik bilgimizi topluma en yararlı olacak şekilde sunmaktır” diye konuştu.

İMO ÜSTADLARINA PLAKET VERİLDİ

Meslekte 25-40 ve 50. Yıl onurunu yaşayan üyelerini de kutlayan Büyükaşık’ın yaptığı konuşmanın ardından plaket törenine geçildi.

Plaket töreninde meslekte 25. Yılını dolduran İnşaat Mühendisleri Durmuş Görür, Erdinç Ersoy, İmren Aştah, Önder İneyici, İlhan Turunç, Mehmet Köse, Murat Akyol, Nihat Tazearslan, S.Serdal Kaya, Berkan Çakır, Fulya Açıkyol, meslekte 40. Yılı geride bırakan Yahya Kemal Nalçabasmaz, İbrahim Sürmeli, Ahmet Dönmez, Hayrullah Ersözlü, Semiha Yükselen, İhsan Gali, Mithat Büyükaşık, Sami Mansuroğlu ile meslekte 50 yılı geride bırakan Abdulla Aytaç Kınay, Cemal Topaloğlu ve Vehbi Huri plaketlerini aldılar.

Cuma ZEYBEK

Muhabir: Haber Merkezi