11. Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle, meskun mahalde silah atanlara yaralama ya da ölüm meydana gelmese bile 7,5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi’ne ilişkin yaptığı açıklamada, toplum güvenliğini tehdit eden bu tür olaylara karşı caydırıcılığın artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Bakan Tunç, yeni düzenleme ile düğün, nişan ve kutlamalarda silah kullanımına yönelik cezaların önemli ölçüde ağırlaştırıldığını ifade etti.
Düzenleme yalnızca ruhsatlı ya da ruhsatsız ateşli silahları değil, kurusıkı tabancalar ile ses ve gaz fişeği atabilen silahları da kapsıyor. Buna göre, bu tür silahları meskun mahalde kullanan kişiler hakkında 3 yıla kadar hapis cezası uygulanabilecek.
Bakan Tunç, söz konusu düzenlemenin özellikle masum vatandaşların can güvenliğini korumayı amaçladığını vurgulayarak, “Yeni yaptırımlar güçlü bir caydırıcılık sağlayacak ve toplumsal huzura katkı sunacak” dedi.
Yeni uygulamanın yasalaşmasının ardından, kutlamalarda silah kullanımının önüne geçilmesi ve yıllardır süren can kayıplarının azaltılması hedefleniyor.




