Başhekim Koyucu, üniversite hastanesinde tüm medikal cihazların ve yatakların yenilendiğini belirterek, bu sayede yoğun bakım hastalarının il dışına sevk edilmesinin büyük ölçüde önüne geçildiğini ifade etti. Koyucu, “Bunun çok büyük bir katkı olduğunu düşünüyorum” dedi.
Deprem sonrası süreçte hematoloji ve onkoloji servislerinin birçok yerde hizmet veremez durumda olduğunu hatırlatan Koyucu, MKÜ Hastanesi’nin bu alanlarda kesintisiz hizmet sunduğunu vurguladı. Kardiyoloji ve ortopedi başta olmak üzere Hatay’da yapılamayan birçok ameliyatın üniversite hastanesinde gerçekleştirildiğini belirten Koyucu, “Avrupa ameliyat dediğimizde bütün Hatay’ın yaptığı ameliyatın on katını biz yapıyoruz. Hiç istisnasız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, üniversite yönetiminin katkılarıyla çok sayıda yan dal uzmanının hastaneye görevlendirildiğini belirten Koyucu, bu uzmanların halen MKÜ Hastanesi’nde hizmet verdiğini söyledi.
Toplantıda yan dal uzmanlığı konusuna ayrıca değinen MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ise, bölgenin afet bölgesi olmasına rağmen mecburi hizmet kapsamında doktor temininde ciddi zorluklar yaşandığını dile getirdi. Eren, “Biz üniversite hastanesinin ayakta olduğunu, hangi alanlarda doktora ve uzmana ihtiyacımız olduğunu defalarca anlattık. Bu süreç oldukça uzun ve zordu. Ancak yeni Sağlık Bakanımız bizi anladı ve destek oldu” dedi.
Üniversitenin gerçekleştirdiği faaliyetlerin kamuoyuna yeterince yansıtılamadığına da dikkat çeken Rektör Eren, bu durumu esprili bir dille şu sözlerle ifade etti: “Evet, biz basına bilgi verme konusunda biraz cimriyiz. Yaptığımız işleri çok fazla gösteremedik, reklam yapamıyoruz.”
MKÜ yönetimi, üniversite hastanesinin bölge halkı için önemli bir sağlık merkezi haline geldiğini ve hizmet kapasitesinin her geçen gün arttığını vurguladı.


