Payas’taki PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi’nde eğitim gören Kemal Vicdan ve Utkan Erel adlı iki genç, TEKNOFEST 2025 Uçan Araba Simülasyon Yarışması’nda finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

Butterfly25 adını verdikleri takımla yarışmaya katılan öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce rakibini geride bırakarak Hatay’ın adını bir kez daha gururla duyurdu.

TÜYSÜZ: “BU AZİM HEPİMİZE UMUT VERİYOR”

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, başarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Depremden etkilenen bir şehrin çocukları olarak umutlarını kaybetmeden çalışan gençlerimiz, teknolojiyi bir çıkış yolu olarak benimsedi. Onların bu azmi hepimize umut veriyor. TEKNOFEST gibi önemli bir platformda Hatay’ı temsil etmeleri bizler için büyük bir gurur. Tüm kalbimizle onların yanındayız ve finalde başarılar diliyoruz.”

BUTTERFLY25 SADECE TAKIM DEĞİL, BİR MESAJ

Butterfly25’in hikâyesi yalnızca bir yarışmanın ötesinde anlam taşıyor. Bu başarı, felaketin küllerinden doğan bir irade, bir şehir adına yeniden ayağa kalkma çabası. Hataylı gençler, bilimin ışığında ilerleyerek hem kendilerine hem topluma umut aşılıyor.

Öğrenciler Gazzeli çocuklar için balonları gökyüzüne bıraktı
Öğrenciler Gazzeli çocuklar için balonları gökyüzüne bıraktı
İçeriği Görüntüle

Finalde ülkeyi temsil edecek bu iki genç, yalnızca bir teknoloji yarışmasına değil, Hatay’ın geleceğine de yön veriyor.

Muhabir: İsmet Gültekin