Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı
Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı
İçeriği Görüntüle

MSB kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre, Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Arap Bedeviler ile Dürziler arasında patlak veren çatışmalar, Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) unsurlarının bölgeye konuşlandırılmasıyla daha da alevlendi. Gerginliğin tırmanmasının ardından Şam hükümeti, Türkiye’ye resmî başvuru yaptı.

MSB'den Açıklama: Eğitim, Danışmanlık ve Teknik Destek Hazırlığı Başladı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları şu bilgileri paylaştı:

“Suriye yönetimi tarafından, savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve başta IŞİD olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında Türkiye’den resmî destek talep edilmiştir. Bu çerçevede, Suriye’nin savunma kapasitesini artırmaya yönelik eğitim, danışmanlık ve teknik destek sağlanması için çalışmalarımız sürmektedir.”

SDG’ye Net Mesaj: Anlaşmalara Uyum Şart

Aynı bilgilendirmede, terör örgütü SDG’ye yönelik dikkat çeken bir uyarı da yer aldı:

“Terör örgütü SDG, Şam hükümetiyle yaptığı anlaşmaya uyduğunu somut olarak göstermek zorundadır. Konuya yönelik gelişmeler, ilgili kurumlarımızla birlikte yakından takip edilmektedir.”

Ankara-Şam Hattında Yeni Dönem mi Başlıyor?

Uzmanlara göre bu gelişme, Suriye krizinde Türkiye ile Şam yönetimi arasında yeni bir sürecin habercisi olabilir. Resmî destek talebinin ardından atılacak adımlar, bölgede hem askeri hem diplomatik dengeleri yeniden şekillendirebilir.

Muhabir: Semire Yılmaz