Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Afyonkarahisar Merkez Gökçe Mahallesi’nde yer alan 138 stok konutu kura yöntemiyle satışa sunuyor. 2+1 ve 3+1 konutlar için başvurular 10-17 Haziran tarihleri arasında alınacak.

Aylık Taksitler 12.000 TL’den Başlıyor!

Konut sahibi olmak isteyenler için cazip ödeme seçenekleri sunan projede, yüzde 25 peşinat sonrası kalan tutar 120 aya kadar vadelendirilecek.
📌 2+1 dairelerde aylık taksitler 12.000 TL – 17.000 TL arasında
📌 3+1 dairelerde ise 21.000 TL – 22.500 TL arasında değişiyor.
Taksit ödemeleri Ağustos 2025’te başlayacak ve her yıl memur maaş artış oranına göre güncellenecek.

Nakit Para


Kura 23 Haziran’da, Sözleşmeler Temmuz’da

Başvuruların tamamlanmasının ardından, hak sahipleri 23 Haziran 2025’te noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.
🗓️ Asil hak sahipleri sözleşmelerini 7-18 Temmuz arasında imzalayacak.
🗓️ Yedekler için sözleşme tarihi 28-30 Temmuz olarak açıklandı.


Başvuru Şartları Neler?

TOKİ’nin bu fırsatına başvurmak isteyen vatandaşların;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

  • 18 yaşını doldurmuş olması,

  • Kendi adına ya da ailesi adına kayıtlı bir konutu bulunmaması,

  • Daha önce TOKİ’den konut almamış olması gerekiyor.

Ayrıca, başvuru sadece tek bir kişi adına yapılabiliyor.


Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

  • Afyonkarahisar’da 1 yıldır ikamet ettiğini gösteren belge (veya Afyon nüfusuna kayıtlı olduğunu kanıtlayan kimlik)

  • Vekalet durumunda noter onaylı vekaletname

Para Ödeme

Öğretmenlik Mesleği İtibar Kaybı Yaşıyor
Öğretmenlik Mesleği İtibar Kaybı Yaşıyor
İçeriği Görüntüle

Daireler Ne Gibi Özellikler Sunuyor?

Satışa sunulan daireler oturuma hazır olup, brüt 82 m² ile 111 m² arasında değişiyor.
Net kullanım alanları ise 65 m² – 86 m² arasında. Tüm konutlar 2+1 veya 3+1 planlı olarak tasarlanmış.


Teslimat ve Ek Masraflar

TOKİ, konutları 36 ay içinde teslim edeceğini taahhüt ediyor. Teslim sırasında KDV alınacak. Ayrıca, teslim sonrası aidat ve ortak alan giderleri daire sahiplerinden tahsil edilecek.

Türkiye'de Nisanda 118 Bin 359 Konut Satıldı


Cayma Hakkı Var!

Sözleşmeyi imzalayan vatandaşlar, 14 gün içinde gerekçe göstermeksizin cayma hakkına sahip. Ayrıca, daire teslim edilmeden sözleşmeden dönme imkânı da bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi