DOLAR 32,5556 0.18%
EURO 34,9696 -0.09%
ALTIN 2.444,540,36
BITCOIN 2095205-0,05%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Melisa ve fesleğen üretimi yapılan araziler gezildi

Melisa ve fesleğen üretimi yapılan araziler gezildi

ABONE OL
18 Ağustos 2021 10:41
Melisa ve fesleğen üretimi yapılan araziler gezildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tarım Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Yayladağı ilçesi Çatbaşı mahallesinde melisa ve fesleğen üretimi yapılan arazileri gezdi.

Çatbaşı Mahallesinde Melisa (oğul otu) ve fesleğen (yeşil reyhan) üretimi yapılan arazileri Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri ile birlikte ziyaret eden Hatay Tarım Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu yapmış olduğu konuşmada; “Bakanlığımızın sağlamış olduğu kaynaklardan tıbbi aromatik bitkilerin ilimizde kümeleşmesi için uygulanan projeler bulunmaktadır. Ada çayı ve goji berry fide ve fidanları ilkbaharda dikildi, sonbaharda da sumak, ıhlamur, defne, biberiye, safran bitkilerinin fide ve fidan dikimleri yapılacaktır. Ülkemizde Melisa üretimi 300 dekara yakındır. Bunun  yüzde 20’si Hatay’da üretilmektedir. Fesleğen bitkisinin ülkemizde üretimi ise 200 dekara yakındır ve fesleğen üretiminin %10’u ilimizde yapılmaktadır. Hatay tıbbi aromatik bitkiler alanında hem kültür hem de doğadan toplama yönüyle zengin bir yerdir. Bu kapsamda Melisa ve Fesleğenin hasadına katılarak bölgedeki çiftçilerimizin bu konularda daha çok yoğunlaşıp, yaptıkları işi bir adım daha öteye götürme gayreti bulunmaktadır. Üreticilerimize bereket ve bol kazanç diliyorum” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.