DOLAR 32,3383 0.17%
EURO 35,1726 -0.05%
ALTIN 2.242,61-0,03
BITCOIN 2108839-4,83%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hataylılar Atasını Saygıyla Andı

Hataylılar Atasını Saygıyla Andı

ABONE OL
11 Kasım 2021 14:12
Hataylılar Atasını Saygıyla Andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi Antakya’da düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saat 09.05’de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başta olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ DOĞAN: “TÜM DÜNYAYA ÖRNEK BİR LİDER OLDUNUZ”

Törende anıt şeref defteri Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından imzalandı. Vali Doğan, Anıt defterine duygularını şöyle aktardı: “Aziz Atam, aramızdan ayrılışınızın 83. yıldönümünde manevi huzurunuzdayız. Milletimiz ile birlikte ortaya koyduğunuz eşsiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyet ile bu zaferi taçlandırdınız. Cumhuriyete giden yolda elde ettiğiniz bütün başarıları Necip Türk Milleti’ne mal ederek tüm dünyaya örnek bir lider oldunuz. Önünüze çıkan engelleri büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla aşarak milletimizin refah ve mutluluğu için durmaksızın çalıştınız ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız. Siz ve kahraman silah arkadaşlarınız huzur içerisinde uyuyunuz. Manevi varlığınız, cesur ve ileri görüşlü kişiliğiniz ile mücadele azminiz bizlere güç vermekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır.  Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıklarınız için size ve silah arkadaşlarınıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun”.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.