DOLAR 32,5032 0.03%
EURO 34,9633 -0.16%
ALTIN 2.436,550,03
BITCOIN 2092007-0,64%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
BEYTÜLMALDAN ÇALANA ZEHİR ZIKKIM OLSUN

BEYTÜLMALDAN ÇALANA ZEHİR ZIKKIM OLSUN

ABONE OL
26 Temmuz 2021 14:21
BEYTÜLMALDAN ÇALANA ZEHİR ZIKKIM OLSUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ‘Beytülmaldan çalan kim olursa olsun zehir zıkkım olsun, peşkeş çekene de zehir zıkkım olsun’ dedi. TBMM Genel Kurulunda söz alan Topal, Ülkede yaşanan sorunların Millet İttifakı İktidarında çözüleceğini ifade etti. Bakan olması durumunda, yapılan usulsüzlüklerden bizzat hesap soracağını dile getiren Serkan Topal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Komisyon Başkanı bir cümle kullanmıştı ‘Beytülmaldan 1 hırka çalan cennete girmez’ demişti, evet, gerçekten de çok doğru, biz de katılıyoruz, zaten 1 doğru cümle kullandılar. Biz de diyoruz ki, ‘Beytülmaldan çalan kim olursa olsun zehir zıkkım olsun, peşkeş çekene de zehir zıkkım olsun, bunun da hesabını günü geldiğinde soracağız” dedi.

MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Topal, “Değerli arkadaşlar, biz hepimiz çok iyi biliyoruz, birçok mülakat sınavında absürt soruların olduğunu, konuyla ilgili olmayan soruların sorulduğunu ve bu yüzden 60 puan alanın, 95 puan alanın önüne geçtiğini bütün Türkiye biliyor. Buradan hem sizlere de hem sınava girenlere de ant olsun ki, ant olsun ki -bakın, altını çizerek söylüyorum- komisyonda görev alan memurlara da söylüyorum, Millet İttifakı iktidarında bu soruları soranlara, bu hakkı yiyenlere, buradan sesleniyorum.

Bizim iktidarımızda, hele ki Serkan Topal’ın bakanlığında, Allah’ın izniyle, ant olsun ki hesabını soracağız, hesabını soracağız, ant olsun ki” dedi.

TURİZM YASASINDA HATAY İÇİN HİÇBİR ŞEY YOK

Topal açıklamasının devamında, “Bakın, arkadaşlar, şimdi, bir grup Z kuşağı Doğu Ekspresine gitti, trene bindi ve Kars’a gitti. Arkadaşlar, Kars’ta ne var? Tabii ki doğa var, gizemli alanlar var, kültür var, coğrafya var. Peki, bu Teşvik Yasasında Kars için ne var? Hiçbir şey. Mesela kültürüyle, sosyolojisiyle, demografik özelliğiyle, tarihsel dokusuyla, gastronomisiyle Hatay dünyaya açılabileceğimiz, özelliklerimizi en iyi şekilde yansıtabileceğimiz bir kentimiz. Peki, şimdi soruyorum: Hatay için ne var? Hiçbir şey. Mesela, Amanosları tanıtacak mıyız; mesela, Amik Ovası’nda turistik tarım köyleri kuracak mıyız? Maalesef yok Bakın, az önce Sayın Kaşıkçı da söyledi, daha önce de dile getirmişti; 186 kilometre sahili olan Hatay’da mavi bayrak plajı yok. Bundan iktidar utanmalı. Erzin insanına, Dörtyol insanına, Payas insanına, Samandağ insanına, Yayladağ insanına, Arsuz insanına şikâyet ediyorum, sizi de havale ediyorum. Bakın, arkadaşlar, iktidar bu kadar torba yasa getirdi. Şimdi sizlere öneriyorum: Gelin, bayramdan önce son torba yasanızı da bir daha getirin. “Bu torbada; gençlerimizin yurt sorununun çözümü olsun, atanamayan öğretmenlerimizin ataması olsun, polise, hemşireye, öğretmene, memura söz verdiğiniz 3600 ek gösterge olsun, EYT’liler emekli olsun, KYK’lılar icradan kurtulsun. Bu torbada; mağdur ettiğiniz, beraat etmiş KHK’lıların hakları olsun, üniversiteden kovduğunuz akademisyenler geri gelsin. Bu torbada kayyumlar olmasın, bu torbada gazeteciler özgür olsun, bu torbada çifte maaş olmasın, bu torbada mülakatla işe yerleştirme olmasın, liyakat olsun.” desek de siz yine sizin düşüncenizi uygulayacaksınız ama biz de diyoruz ki: Allah büyük. Bu torbada adalet olsun, hak olsun, hukuk olsun diyoruz. Bakın, arkadaşlar, bayramda halkımızın içine çıkın, inanın, bu talepleri göreceksiniz; halkımız gündeminde un torbası, şeker torbası, gübre torbası, buğday torbası var; bunların artan fiyatları var, icralar var, vergiler var, krediler var, yoksulluk var, işsizlik var ama sizin torba yasalarınız yok. Biz muhalefet olarak burada sizlere her ne kadar eksiklikleri söylesek de birileri laf atıyor, birileri laf atıyor. Lütfen, biraz da halkımızın taleplerine kulak verin” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.