DOLAR 32,3808 -0.14%
EURO 34,7465 -0.18%
ALTIN 2.405,66-1,19
BITCOIN 1979377-1,90%
Hatay
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEDİRGİN OLMA AŞI OL!

TEDİRGİN OLMA AŞI OL!

ABONE OL
17 Haziran 2021 10:25
TEDİRGİN OLMA AŞI OL!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020’nin Mart ayından bu yan Koronavirüs’le mücadele eden Türkiye’de, Koronavirüs aşılaması kapsamında 37 milyon insan birinci doz aşısını vuruldu. Aşılama çalışmalarının hızla sürdüğü ülkede, ikinci doz aşı vurulan sayısı da 14 milyona ulaştı. Aşılama çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise “Kollarımızı sıvıyoruz, aşımızı oluyoruz” sloganıyla hala aşı olmayan vatandaşları, aşılanmaya davet etti.

“ESKİ GÜNLERE KAVUŞMAK İÇİN AŞI ŞART”

Eski güzel günlere kavuşulması için aşılanmanın şart olduğunu duyuran Hatay Tabip Odası, “2020’den bu yana süren pandemi nedeniyle insanlarımızın kaybının yanı sıra esnafımız, işçilerimiz ve toplumun büyük kesimi ekonomik olarak da kötü günler yaşamaktadır. Öğrencilerimiz ve çocuklarımız eski güzel günlerine, okullarına kavuşacakları günlerin özlemini yaşamaktadırlar. Sağlıkçılarımız pandemi başladığından bu yana ‘ Seferberlik’ mantığı ile canını dişine takarak tüm tükenmişlik ve kayıplarına karşın çalışmaya devam etmektedir. Bugüne kadar 436 sağlık çalışanı ve 175 hekim arkadaşımızı maalesef kaybettik. Tüm bu kayıplarımıza ve yorgunluklarımıza karşın bu hastalığı toplumsal bir bilinç ve mücadele ile yeneceğimize inancımız tamdır. Bu pandemi tamamen yok oluncaya kadar da çalışmaya hazırız. Pandemi ile baş etmenin ana yolu korunma ve aşıdır. Aşı bugüne kadar çok hayat kurtarmış ve kurtarmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

“AŞI İSTASYONLARI KURULMALI”

Hatay Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada bir de öneride bulunuldu. Aşı istasyonları kurularak sürecin hızlandırılabileceğini ifade eden oda, “Tüm ülkede ilçelerin büyüklüklerine göre aşı istasyonları kurulmasını, gerekirse okul ve camilerin de bu maksatla kullanılmasını öneriyoruz. Hastalıktan bir an önce kurtulmanın yolunun aşı olduğu kesindir. Bizler aşılamaya daha fazla hız verilmesi ve tüm toplumun gönüllü bir şekilde aşıya katılmalarını istiyoruz. Aşı karşıtlığı gibi bilime aykırı düşüncelere kapılmadan herkesi aşı olmaya çağırıyoruz. Türk Tabipleri Birliği ile birlikte ‘Tedirgin Olma Aşı Ol’ kampanyasını başlattık. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek olmaya ve aşı olmaya çağırıyoruz” açıklamalarında bulundu Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.