DOLAR 32,4822 0.13%
EURO 34,7938 -0.09%
ALTIN 2.425,20-0,39
BITCOIN 20633321,70%
Hatay
17°

KAPALI

12:37

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

1. İzleme Çalışmaları Tamamlandı

1. İzleme Çalışmaları Tamamlandı

ABONE OL
10 Kasım 2021 11:37
1. İzleme Çalışmaları Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kadınları Birliği tarafından yürütülen “Eşitliğe ulaşmak ve ayrımcılıkla mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Hatay’da yapılan 1. İzleme çalışmaları tamamlandı.

Hatay Gastronomi Evinde gerçekleşen kahvaltı toplantı konuyla ilgili bilgi veren Proje Lideri Ayşe Karakulak, Türk Kadınlar Birliği, kadına yönelik şiddetine önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceleri sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesini 2020 Ocak ayında başlamıştır” dedi.

35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmak olduğunu dikkat çeken Karakulak, “Bu konuda Hatay’da hak temeli çalışan kadın kuruluşlarının katılımıyla, şiddet, adalete erişm, kalıp  yargılar ve zararlı uygulamalar, çalışma yaşamı ana temalarında ilgili kurum ve kuruluşların nezdinden bir izleme çalışması yürütülmüştür. 1. İzleme çalışmalarına Türk Kadınlar Birliği Antakya ve İskenderun Şubeleri, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Hatay Şubesi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Hatay Temsilciliği ve Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu katılmıştır. Bundan sonra da devam edecek olan izleme çalışmalarından beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimiz hayata geçirilmesine katkı verilmesidir.

Proje kapsamında İllerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesintileri ile iletişim ve işbirliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi Hatay’da sivil toplum örgütlerinin kurumu ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak, yeni iş birliklerinin oluşmasını sağlayacak ve katılımcılık açısından da önemini bir artı değer katacaktır” ifadesinde bulundu. Toplantıya Kahramanmaraş Bölge Mentörü Büke Çelem’de katıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.