DOLAR 32,4896 0.04%
EURO 34,8147 -0.14%
ALTIN 2.427,93-0,28
BITCOIN 20662611,31%
Hatay
17°

KAPALI

12:37

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Spor’un Birleştirici Gücünü Görelim Artık

ABONE OL
13 Ağustos 2022 15:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllardır ülkemizde spor müsabakalarının içinde dışında hep kavga hep kaos vardı. Bir türlü spor’ un birleştirici ve dostluklarını göremedik.

Genellikle futbol müsabakalarında daha çok şahit olduk bu tür tartışmalara ve kaosa. Derbiler çoğunluklu oluşan bu saha içi ve saha dışı tartışmalar ve sorunlar artık Anadolu takımlarına da taşındı.

Son yıllarda şehrimizde yükselen bir futbol tutkusu ve başarısı ortaya çıktı. Hatayspor süper lig’te mücadele ederken İskenderunspor ikinci lige yükseldi. Şehrimiz için oluşan bu başarılardan keyif almak gerekirken maalesef bazı insanlar tarafından bu başarılar gölgelenip iki takım arasına karşılaştırma yapıldı, araya fitne fesat olaylar sokuldu.

Son olarak yaşanan stad krizi ile beraber maalesef olay körüklendi. İskenderunspor’un stadının yetişmemesi üzerine yapılan toplantılar neticesinde İskenderunspor’un maçları Yeni Hatay Stadyumunda oynayacağı kararlaştırıldı. Normalde çok güzel ve çok iyi olan bu haber bile bir süre sonra istismar edildi ve sosyal medya dahil bir çok yerde tartışmalar yaşandı. Şahsen şahit olduğum birkaç yazı, bu şehrin bir bireyi olarak beni ciddi manada üzdü, maalesef İskenderun ilçesinden ve iskenderunspor’a gönül vermiş bazı taraftarların yönetime statlarının yetişmediği için haklı serzeniş yaparken Hatay hakkında kullandıkları bazı laflar olayın ciddiyetini gözler önüne serdi.  “ Hataylılar bizi istemez, Hatay stadında oynamaktansa Payasta oynasak, Erzinde oynasak, Hataylıların statlarını istemiyoruz, Hataylılar Bizi stada almaz” v.s gibi kullanılan laflar hiç hoş değil İskenderun bu ilin bir ilçesidir Hataylılar diyerek bir bütün içinde olan ilimizde ayrıştırma olmasın olmaması lazım. Spor böyle birşey değil spor birleştirir spor bir eğlencedir olayı bu kadar evirip çevirmek hiç hoş değil. İskenderunspor’un ilk maçında inanıyorum ki sadece iskenderunspor taraftarı değil Hatayspor taraftarı da statta yer alacaktır ve şehrimizin güzide takımını son dakikaya kadar destekleyecektir. Çünkü bizler 15 İlçesi ile barış ve kardeşlik şehriyiz kanımızda damarımızda bu vardır, spor veya başka bir konu yüzünden bizim aramıza girmek bizi ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz iki güzide takımımızın profesyonel liglerde mücadele etmesinin tadını çıkaralım bu şehir bunu çoktan hak etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.