Müdürlük eğiticileri tarafından verilen eğitim programına; Müdürlüğe bağlı kuruluşlar, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan personel katıldı.
İki ayrı grup hâlinde düzenlenen eğitimlerde; afet ve acil durumlarda psikoeğitim, toplumla çalışma, etik ikilemler ile çocuk ve ergenlere yönelik psikososyal destek konuları ele alındı.

İlkokullarda Öğretmenlik Sistemi Değişiyor Mu? Bakan Tekin Açıkladı
İlkokullarda Öğretmenlik Sistemi Değişiyor Mu? Bakan Tekin Açıkladı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 10 30 At 22.17.53
Eğitim programında teorik anlatımların yanı sıra senaryo temelli çalışmalar ve uygulamalı saha etkinliklerine de yer verildi. Gerçekleştirilen çalışmalarla katılımcıların mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, afet ve acil durumlarda psikososyal müdahale kapasitelerinin artırılması hedeflendi.
Afetlerin ardından bireylerin ve toplumun psikolojik ve sosyal açıdan desteklenmesinde kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekilen eğitimle, daha etkin ve bütüncül hizmet sunumuna katkı sağlanması amaçlandı.
Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında kurumlar arası iş birliğini ve hizmet kapasitesini geliştirmeye yönelik çalışmaları devam ediyor.

Muhabir: Haber Merkezi