80 YILLIK EMEK, SANAT VE GELENEK

1973 yılında, 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz Mehmet Karabiber tarafından kurulan firma, Antakya’da entegre mobilya üretimi yapan ilk işletme olma özelliğini taşıyor.

Konak Mobilya, sadece bir üretim merkezi değil, aynı zamanda zanaatkârların yetiştiği bir okul oldu. Mobilya sektöründe makineleşmenin öncüsü olan firma, Antakya mobilyacılığının gelişimine büyük katkılar sundu. Firma, geçmişten bugüne sanat ve emeğiyle katkı sunan tüm ustaları minnetle anıyor.

BİR AİLE GELENEĞİNDEN SANAYİ DEVİNE

Konak Mobilya’nın temelleri dönemin kıt olanaklarıyla atıldı. Ancak firmanın işletme kültürü sadece mobilya üretimiyle sınırlı kalmadı. Mobilya sanayisine nitelikli iş gücü kazandırmak, el yapımı yüksek katma değerli ürünler üretmek ve bölge ekonomisine katkı sunmak, misyonunun ayrılmaz bir parçası haline geldi.

“Konak Mobilya, var oluş amacını işinin her hücresine kodladı.”

Bugün, firmanın vizyonu çağdaş şartlara uygun, insan ve çevre odaklı kaliteli ürünleri Antakya halkının hizmetine sunmak üzerine kurulu. Bu vizyon, geçmişin tecrübesi ile geleceğin mühendisliğini birleştiriyor.

BİLİMLE GELENEK ARASINDA BİR KÖPRÜ

Konak Mobilya’da üçüncü kuşak Mehmet D. Karabiber, bu mirası sürdüren isim. 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Karabiber, Türkiye’nin önde gelen mobilya firmalarında edindiği deneyimi Konak Mobilya’ya taşıdı.

6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketi sonrasında Konak Mobilya’nın misyonuna olan inancını pekiştiren Karabiber, işletmenin köklü geleneklerini mühendislik bakışıyla geleceğe taşıyor.

Affan Halkı TOKİ’ye Gitmek İstemiyor: “Kültürümüzü Terk Etmeyeceğiz”
Affan Halkı TOKİ’ye Gitmek İstemiyor: “Kültürümüzü Terk Etmeyeceğiz”
İçeriği Görüntüle

“Konak Mobilya'nın kadim geleneklerini bilimle birleştirerek sürdürüyoruz.”

Muhabir: Hasan Sarp