Alkol gruplarına zamlar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerinin ardından ÖTV güncellemesiyle birlikte Tuborg ürünlerine gelen yeni zamlar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. En çok konuşulan kalem ise 50 cl’lik “Kırmızı Tuborg”un 117 TL’ye ulaşması oldu.
TBYD Başkanı Erol Dündar duyurdu
Zam haberi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Açıklamada, Tuborg grubuna yapılan zamlar listelendi:
-
50 cl Depozitolu Şişe: 83 TL
-
50 cl Depozitosuz Şişe: 85 TL
-
33 cl Depozitolu Şişe: 60 TL
-
33 cl Depozitosuz Şişe: 70 TL
-
50 cl Kutu: 85 TL
-
33 cl Kutu: 70 TL
-
Kırmızı Tuborg 50 cl: 117 TL
Zam sonrası sosyal medyada tepkiler büyüdü. Kullanıcılar, "Artık birayı bile kutlamalık alırız" yorumlarıyla durumu protesto etti.
Dün de başka bir gruba zam gelmişti
Dündar’ın verdiği bilgiye göre, önceki gün ise Pernod Ricard Türkiye grubuna zam gelmişti. Chivas Regal viski ürünlerinde fiyatlar şu şekilde güncellendi:
-
Chivas 12 (35 cl): 950 TL
-
Chivas 12 (50 cl): 1350 TL
-
Chivas 12 (70 cl): 1750 TL
-
Chivas 12 (100 cl): 2375 TL
-
Chivas 12 (175 cl): 4200 TL
-
Chivas 12 (300 cl): 7950 TL

Zamların sebebi: ÖTV artışı
Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında otomatik olarak güncellenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), alkol üreticilerinin fiyat politikalarını doğrudan etkiliyor. Bu yılın Temmuz ayı güncellemesiyle birlikte alkol gruplarında yüksek oranlı artışlar kaçınılmaz hale geldi.



