CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin beşincisi bu Çarşamba günü Silivri’de yapılacak. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, mitingi sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu.

Mitingler Şişli'den Silivri'ye Uzandı

İlk olarak Şişli’de başlayan ve ardından Beylikdüzü, Başakşehir ile Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen mitinglerin son halkası Silivri olacak. CHP, İstanbul’un farklı ilçelerinde sürdürdüğü bu mitinglerle hem kamuoyunun dikkatini çekiyor hem de parti tabanını diri tutmayı hedefliyor.

"Hatay’da, Arazilere Hukuksuzca El Konuluyor"
"Hatay’da, Arazilere Hukuksuzca El Konuluyor"
İçeriği Görüntüle

“Adalet ve özgürlük için Silivri’deyiz! Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na, belediye başkanlarımıza, tutuklu gençlere ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük demek için Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğinde buluşuyoruz,” diyen Özgür Çelik, Silivri zindanlarındaki tüm siyasi tutuklulara selam gönderdiklerini belirtti.

“Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”

CHP İl Başkanı Çelik’in açıklamasında, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” ifadesi dikkat çekti. Bu sözler, parti tabanında birlik ve dayanışma mesajı olarak yorumlandı.

Silivri mitingi, İmamoğlu’na destek olmanın yanı sıra Türkiye genelinde tutuklu siyasetçilere ve gençlere yönelik bir dayanışma çağrısı niteliği de taşıyor.

Muhabir: Haber Merkezi1