PAZARCILAR KALICI PAZAR YERLERİ İSTİYOR
Pazarcı esnafının yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan düzensiz ve geçici pazar alanları, toplantının ana gündem maddelerinden biri oldu. ise Yağmurda çamura, yazın kavurucu sıcağa maruz kalan esnaf, modern, hijyenik ve kalıcı pazar yerleri talep etti. Esnaf, belediyenin bu konuda adım atmasını beklediklerini ifade ederek, kendileri için daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasını istedi.
Başkan Özgün, belediye olarak pazarcıların zorluklarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Esnafımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesi için gereken ne varsa yapacağız. Daha düzenli, hijyenik ve güvenli pazar yerleri oluşturmak için projelerimiz hazır. Ortak akılla en verimli çözümleri hayata geçireceğiz” dedi.
ALT YAPI, HİJYEN VE GÜVENLİK ÖNE ÇIKTI
Toplantıda, sadece pazar yerlerinin kalıcı hale getirilmesi değil, mevcut alanların altyapı eksiklikleri, hijyen koşulları ve güvenlik önlemleri de masaya yatırıldı. Pazarcılar, tuvalet ve su gibi temel ihtiyaçların yetersizliğinden, yağışlı havalarda tezgâhlarının zarar gördüğünden ve güvenlik konusunda sıkıntılar yaşadıklarından bahsetti.

Bu konuların çözümü için belediyenin çalışmalara başladığını belirten Başkan Özgün, “Esnafımızın günlük işleyişini kolaylaştıracak, pazar yerlerini daha düzenli hale getirecek projeleri hayata geçireceğiz. Defne halkının daha sağlıklı ve konforlu bir ortamda alışveriş yapması bizim önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.
ESNAFA DESTEK, EKONOMİYE KATKI
Defne Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaların yalnızca pazarcılar için değil, ilçedeki ekonomik hareketliliği artırmak açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı. Pazarcılar, müşteri memnuniyetini artıracak düzenlemelerin yapılmasının hem kendileri hem de Defne halkı için büyük kazanımlar sağlayacağını dile getirdi.
Başkan Özgün, belediyenin süreci şeffaf bir şekilde yürüteceğini belirterek, esnafın görüşlerinin dikkate alınacağını vurguladı. “Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Taleplerini öncelikli olarak değerlendirerek çözüm odaklı bir şekilde hareket edeceğiz” diyen Özgün, pazarcıların hak ettikleri çalışma ortamına kavuşması için gereken her türlü adımı atacaklarını belirtti.




