Kahramanmaraş’ta yapımı süren konut ve iş yeri inşaatlarını yerinde inceleyen Bakan Kurum, Dulkadiroğlu İlçesi Doğukent Mahallesi’nde yürütülen yerinde dönüşüm projelerinde basın açıklaması yaptı. Bölgede hızlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Kurum, “Şehrimizin dört bir yanında konut, iş yeri ve köy evlerimizin yapımına aynı kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.
“Kahramanmaraş’ta 52 Bin Konut Ve İş Yerini Teslim Ettik”
Bakan Kurum, şehirdeki inşa faaliyetlerinin geldiği noktaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Kahramanmaraş’ta toplam 52 bin konut ve iş yerini hak sahiplerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 74 bine çıkaracağız. Parklarıyla, bahçeleriyle, sosyal donatılarıyla bir yaşam alanı oluşturuyoruz.”
Kurum, 10 ay önce temeli atılan birçok yapının tamamlanma aşamasına geldiğini vurgularken, tarihi ve kültürel alanların da yeniden canlandırıldığını söyledi.

“Modern Bir Şehrin Altyapısını Kuruyoruz”
Şehrin ticari ve kültürel damarlarının da güçlendirildiğini söyleyen Bakan Kurum:
“Tarihi Kapalı Çarşı’dan Demirciler Çarşısı’na, Toptancılar Sitesi’nden Kasaplar Çarşısı’na kadar birçok alanı yeniden ayağa kaldırıyoruz. Aynı zamanda 17 bin 500 kişilik modern bir stadyum inşa ediyoruz.”
dedi.
Azerbaycan Mahallesi’nde konut, okul, park ve kültür merkezlerinden oluşan yeni yaşam alanının tamamlandığını hatırlatan Kurum, Altınova’da 11 bin konutluk büyük bir uydu kentin yükseldiğini de belirtti.
“11 İlde 3 Bin 481 Şantiyede 200 Bin Kişi 7/24 Çalışıyor”
Deprem bölgesindeki toplam çalışma gücünü anlatan Kurum:
“11 ilde 174 ayrı alanda, 3 bin 481 şantiyede, 200 bin emekçimizle 7 gün 24 saat çalışıyoruz. İlk günden beri durmadan ilerledik ve artık son çivilerin çakıldığı aşamaya geldik.”
ifadelerini kullandı.

“Türkiye Günde 550 Konut Üretebilen Bir Devlettir”
Türkiye’nin dünyada eşi benzeri olmayan bir hızla konut seferberliği yürüttüğünü söyleyen Bakan Kurum:
“Saatte 23, günde 550 konut üreten bir bilgiye, birikime ve liyakate sahibiz. Bu, dünyanın en hızlı konut seferberliğidir. Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz.”
dedi.
Depremden etkilenen tüm illerde yapımı tamamlanan son evlerin teslimine başlandığını belirten Kurum, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:
“Artık son tuğlalarımızı koyuyor, son çivilerimizi çakıyoruz. Hak sahibi vatandaşlarımız evlerine huzurla kavuşuyor. Son dükkanlarımızın ışıklarını da bugün yakıyoruz.”



