Kent genelinde 41 ilkokulda yürütülen projeye 4 bin 376 öğrenci katılıyor. Çocuklar; hentbol, voleybol, cimnastik, karate, tekvando, futbol, tenis, yüzme, badminton, satranç, masa tenisi, halk oyunları, atletizm, güreş, judo, kick boks ve okçuluk gibi branşlarda deneyim kazanıyor.
Haftada Bir Gün Sporla Buluşuyorlar
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Cennet Samga, öğrencilerin haftanın bir günü farklı branşlarda antrenmanlara katıldığını belirtti. Okullarında spor salonu bulunan öğrenciler kendi okullarında, imkânı olmayanlar ise kurum bünyesindeki salonlarda çalışmalarını sürdürüyor.
Her hafta farklı bir branşı deneyimleyen çocuklar, hem fiziksel aktivite alışkanlığı kazanıyor hem de hangi spor dalına yatkın olduklarını keşfetme fırsatı buluyor.
Spor Ahlakı Ve Özgüven
Projeyle yalnızca fiziksel gelişim değil, karakter gelişimi de hedefleniyor. Antrenör Samga, çocuklara spor ahlakı kazandırdıklarını, disiplin ve sorumluluk bilincinin arttığını vurguladı.
“Çocukları hem fiziksel hem zihinsel olarak hazırlıyoruz. İleride sporcu olduklarında daha bilinçli ve özgüvenli bireyler olarak yollarına devam etmelerini istiyoruz.”
Velilerden gelen olumlu geri dönüşler de projenin sahadaki karşılığını ortaya koyuyor.

“Etkinlik Günlerini İple Çekiyoruz”
Şehit İlker Uylaş İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Egemen Yaşlak, spor günlerini heyecanla beklediklerini söyledi:
“Burada çok mutluyuz. Voleybol ve futbol oynuyoruz, çok güzel çalışmalar yapıyoruz.”
Öğrencilerden Besime Eker de farklı spor dallarını denemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.





