DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20846892,33%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Antakyalı Yazara Altın Kalem Ödülü

Antakyalı Yazara Altın Kalem Ödülü

ABONE OL
7 Eylül 2022 14:26
Antakyalı Yazara Altın Kalem Ödülü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakyalı yazar Abidin Sönmez Altın Kalem ödülüne değer bulundu. Gezegende Gezerken adlı kitabıyla ödülü kazanan Sönmez’in ayrıca Eleştirme Sanatı ve Gelişmiş Ülke Adamı adlı kitapları bulunuyor. Yazarın önümüzdeki haftalarda “Kanıksama (Sinsi Bir İlişki Törpüsü)” adlı bir kitabı daha yayınlanacak.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Altın Kalem ödülleri düzenlenen törenle  sahiplerini buldu. Beykoz’daki Mihrabat Korusu’nda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan organizasyon komitesi başkanı Yazar Serra Erdoğan “Popülist kültürün edebiyata yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi ‘eser ne olursa olsun önce isim’ ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamakta. Altın Kalem Ödülleri etkinliğimizde, başarılı eserler ortaya koyan yazarlarımızı ağırlayıp onları onore ediyoruz” dedi.

Programı Oyuncu Mehmet Er ve Oyuncu/Yazar Mustafa Sefa Güvenir sundu. Ünlü isimlerin ödülleri kazananlara verdiği geceye katılanlar arasında İranlı Şair Behruz Dijiruan, kitabı Atiye ismiyle dizi olan yazar Şengül Boybaş, Yakaza Tiyatrosu Yönetmen / Oyuncu Birol Cürgül, Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık da bulunuyor.

Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.