DOLAR 32,3376 -0.18%
EURO 34,7714 -0.2%
ALTIN 2.394,390,05
BITCOIN %
Hatay
10°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİDEV’den Hatay’a Sportif Destek

BİDEV’den Hatay’a Sportif Destek

ABONE OL
10 Ocak 2024 21:06
BİDEV’den Hatay’a Sportif Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfının (BİDEV) “Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım” projesi kapsamında Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Mağaracık Ortaokuluna kazandırılan basketbol sahasının açıldığı bildirildi.

Vakfın açıklamasına göre, BİDEV Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi ve Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca’nın katkılarıyla BİDEV tarafından yaptırılan basketbol sahasının açılışına Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar ile BİDEV yetkilileri katıldı.

Öğrencilerin yeni sahalarındaki antrenman kalitesini artırmak için ihtiyaç duydukları sportif malzemeler de proje kapsamında karşılandı.

İLK AŞAMADA 10 PİLOT İL BELİRLEDİK

Açıklamada görüşlerine yer verilen BİDEV Genel Sekreteri Coşkun Teziç, bu sosyal sorumluluk programı ile depremden etkilenen bölgelere odaklanarak o bölgelerde yaşayan gençlerin sporla tanışmalarını ve bu yolla sporun gençler üzerindeki gücü sayesinde daha iyi bireyler yetiştirmek ve toplumsal gelişime katkı sağlamak istediklerini aktardı.

Bu amaçla çıktıkları yolculukta tesis konusunda yetersiz kalınan bölgelere ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Teziç, “Bölgelere tesis kurulumu, malzeme eksiği olan noktalara malzeme desteği, eğitmen konusunda zayıf kalan yerlere eğitmen desteği gibi bir dizi fonksiyonel fayda içeren aksiyon planlıyoruz. İlk aşamada 10 pilot il belirledik. Bu okullarda da tesis ve malzeme konusunda adımlar atıp, çocuklarımıza eğitim desteği ve hayat becerilerine katkı konusunda da destek vererek onların gelişiminde pozitif etki yaratacağız.” ifadelerini kullandı.  AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.