DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Aday Adaylığı Süreci Sona Erdi

CHP’de Aday Adaylığı Süreci Sona Erdi

ABONE OL
7 Aralık 2023 14:27
CHP’de Aday Adaylığı Süreci Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçim sürecinde başvuru dönemini geride bıraktı. Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı başvuruları tamamlandı. Yoğun başvuruların yapıldığı gözlenen başvurularda;

Antakya’da 5, Defne’de 27; Samandağ’da 15, Arsuz’da 22 kişi başvuruda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş haricinde 4 isim Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday adaylığı başvurusunu yaptı. Aday Adaylığını açıklayan isimler ise Hikmet Çinçin, Cihat Açıkalın, Serkan Topal ve Ayhan Kara oldu.

Antakya’da Hasan Akgöl, Abdulhay Denizli, Ahmet Dolgun, Ferhat Küçükler ve Hikmet Güzelmansur Aday Adaylığını açıkladı.

Defne İlçesinde Akın Parlakyıldız, Ali Karaçay, Ali Mansuroğlu, Ali Yolcu, Ayhan Mirioğlu, Bedi Duman, Cafer Özenir, Cüneyt Cüzdan, Derya Altunay, Doğan Yeniocak, Ertan Öztürk, Esat Gözel, Halil İbrahim Özgün, Hikmet Mengüllüoğlu, Kemal Kadıoğlu, Kenan Gül, Mehmet Güleryüz, Metin Açık, Mithat Büyükaşık, Nidal Özdemir, Nihat Derviş, Nihat Mazmanoğlu, Selahattin Künefeci, Selim Matkap, Sezgin Mansuroğlu, Yılmaz Arslan, Yahya Hamurcu Aday Adaylığını açıkladı.

ADAYLAR AY SONUNA KADAR NETLEŞECEK

İl ve ilçe başkanlıklarına yapılan başvurularda katılımın yoğun olması nedeniyle daha önce 28 Kasım olarak açıklanan süre, MYK kararıyla 5 Aralık’a kadar uzatılmıştı. Partiye bugüne kadar büyükşehir ve il belediye başkanlığı için 1300 kişi başvuru yaparken, belediye meclis üyelikleri için de 6 bin 500 müracaatta bulunuldu. Kesin adayların ise bu ay sonuna kadar netleşeceği ve açıklanacağı ifade ediliyor.

HEYET ADAY ADAYLARI İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan genel merkezin belirlediği 3 kişilik bir heyetin Hatay’a geldiği ve Aday Adayları ile mülakat gerçekleştireceği belirtilirken, hazırlanan raporların Genel Başkana iletileceği öğrenildi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.