DOLAR 32,4531 0.02%
EURO 34,8701 -0.03%
ALTIN 2.433,91-0,03
BITCOIN 20771921,42%
Hatay
20°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Yerel Yönetimleri Denetleyecek Birim Kuruluyor

CHP’de Yerel Yönetimleri Denetleyecek Birim Kuruluyor

ABONE OL
7 Nisan 2024 13:48
CHP’de Yerel Yönetimleri Denetleyecek Birim Kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için toplanan CHP MYK’da yerel yönetimleri denetlemek için parti merkezi bünyesinde kurulacak birimin görev ve sorumlulukları değerlendirildi.

CHP’de yerel yönetimleri denetleyecek birim kuruluyor: Başında Yılmaz Büyükerşen olacak

CHP lideri Özgür Özel, önceki gün partisinin genel merkezinde yerel seçimlerin ilk değerlendirmesini yapmak için MYK üyeleriyle bir araya geldi. Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal imzalı habere göre, Özel’in toplantıda kurmaylarına, “Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok” diyerek seslendiği belirtildi. Toplantıda CHP Genel Merkezi bünyesinde kurulacak ve Yılmaz Büyükerşen’in başında olacağı yerel yönetimler eşgüdüm, denetim ve eğitim birimi bünyesinde yapılacak çalışmalar ele alındı.

Buna göre; belediyelere proje hazırlıklarında yardımcı olması planlanan biriminin içinde, devlette görev yapmış Sayıştay denetçileri ve mülkiye müfettişlerinden oluşan bir ekip de kurulacak. Bu ekip hem mevcut belediyeleri yasal mevzuat konularında bilgilendirecek, eğitimlerine yardımcı olacak hem de el değiştiren belediyelerdeki yolsuzluk tespitlerine katkı sağlayacak. Tespit edilen usulsüzlükler de kamuoyuyla paylaşılacak. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.