DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061,67%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem Bölgesinde Yaralar Sarılmadı

Deprem Bölgesinde Yaralar Sarılmadı

ABONE OL
11 Kasım 2023 08:56
Deprem Bölgesinde Yaralar Sarılmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlayışımızın, 85’inci yılı olduğunu anımsatarak, “Mustafa Kemal, bir umuttur. Susuz kalmış yüreklerin pınarı; Sahipsiz kalmış milletin, yol başçısı; Çaresiz kalmış vatanın, dermanıdır” dedi.

Akşener, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı kentlerde yaraların sarılmadığını belirterek ‘’Bundan 8 ay önce, çok ağır bir deprem felaketi yaşadık. On binlerce canımızı yitirdik. Yaralarımız hâlâ sarılmadı, hâlâ iyileşmedi. Böyle bir dönemde, İYİ Parti olarak bizim görevimiz; yerel seçim gündemine de, deprem tehlikesini taşımaktır. Çünkü maalesef, bugün geldiğimiz noktada; en önemli ve acil sorunlarımızdan biri, rant odaklı şehirleşme anlayışıdır. Son 50 yılda yapılan, plansız inşaatlar, Kent dokusunu, kent estetiğini bozduğu gibi, şehirlerimizi de, güvenle yaşanılamaz hâle getirdi” suçlamasında bulundu.

Akşener’in konuşması özetle şöyle: “Mustafa Kemal, bir mücadeledir.  Pes etmek bilmeyen azmin, ateşi; Hayalleri gerçek kılmanın, inancı; Her türden zulme karşı, mukavemet gösterme iradesidir.  Mustafa Kemal, bir gururdur.  Türk’ün kudretinin simgesi; Memleketin, dört bir yanında dalgalanan, ay yıldızı; Cumhuriyetle birlikte başlayan, bir büyük destanın adıdır” dedi.

YARALAR SARILMADI

“Bundan 9 ay önce, çok ağır bir deprem felaketi yaşadık. On binlerce canımızı yitirdik. Yaralarımız hâlâ sarılmadı, hâlâ iyileşmedi. Böyle bir dönemde, İYİ Parti olarak bizim görevimiz; yerel seçim gündemine de, deprem tehlikesini taşımaktır. Çünkü maalesef, bugün geldiğimiz noktada; en önemli ve acil sorunlarımızdan biri, rant odaklı şehirleşme anlayışıdır. Son 50 yılda yapılan, plansız inşaatlar, Kent dokusunu, kent estetiğini bozduğu gibi,  şehirlerimizi de, güvenle yaşanılamaz hâle getirdi.  Ne yazık ki ülkemizin, şehir planlamasındaki uygulamaları, batının da, doğunun da, fevkalade gerisinde kaldı. Elalem aynı çimento, aynı tuğla, aynı demirle, sanat eseri gibi, güvenli şehirler inşa ederken; Türkiye; Ak Parti’nin rant düzeninin, pençesinde; çirkin, çarpık ve güvensiz binalar çöplüğüne dönüştü. Ak Parti iktidarında kentlerimiz, doğayla uyum içerisinde,  insanlarımızın huzur ve güvenle yaşamaları için değil; daha fazla rant için, inşa edilir oldu.” İfadelerini kullandı. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.