DOLAR 32,2265 0.06%
EURO 35,1242 0.08%
ALTIN 2.506,510,24
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güvenlik Sorunları Artıyor

Güvenlik Sorunları Artıyor

ABONE OL
7 Kasım 2023 16:32
Güvenlik Sorunları Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da yaşanan deprem felaketi sonrasında güvenlik açısından dikkate alınması gereken ve oldukça önemli olan sorunlar artmaya başladı.

Özellikle çocukları için endişelenen aileler, çocuk kaçırma, madde kullanımı gibi konulara daha çok özen gösterilmesi gerektiğini belirterek konteyner kentlerde ve okullarda daha çok güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi. Konteyner kentlerde özellikle polislerin ve askerlerin bulundurulmadığını, birkaç ay önce geri çektirildiğini aktaran vatandaşlar, polislerin tekrar bulunmasını ve güvenlik önlemlerinin olmadığını ifade ettiler.

HATAY DAHİL 48 İLDE OPERASYON YAPILDI

Son dönemlerde artan operasyonlar ve çocuk kaçırma iddiaları vatandaşları tedirgin etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da açıklamalarına göre içlerinde Hatay’ın bulunduğu 48 ilde çevrimiçi çocuk istismarıyla mücadele kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 50 kişinin gözaltına alındığını duyuran Bakan Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde;

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, çevrimiçi çocuk istismarı ve taciziyle mücadele kapsamında gerçekleştirilmiştir. Bu operasyon, çocuklara ait müstehcen materyallerin ülkeye sokulması, çoğaltılması, satılması, depolanması, bulundurulması ve kullanılmasını önlemeyi amaçlamaktadır. Operasyon İstanbul merkezli olup, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerini kapsamaktadır.”

HATAY’DA ÇOCUK KAÇIRMA İDDİALARI ENDİŞE VERİCİ

8 yaşında bir kız çocuğunun kaçırılma iddiaları aileleri endişelendirdi. İddialara göre, Antakya ilçesinde binası yıkılınca konteynerde faaliyet gösteren Haydar Mursaloğlu ilkokulu’nda tuvalet olmaması sebebiyle dışarı çıkıp başka bir yerde tuvalet ihtiyacını karşılamaya çıkan 8 yaşındaki küçük kız çocuğuna siyah bir araba içinde 2 kadın yaklaşarak kıza seni annene götürelim diyerek iki defa girişimde bulunduğu küçük kızın ise korkup reddedince fark edilmesinler diye kaçtıkları öne sürüldü. 8 yaşındaki kızın annesi S. T. Bu durumu Haydar Mursaloğlu ilkokulunun müdür yardımcısı İrfan Dalıcı adlı kişiye anlatıp bilgilendirmek ve uyarmak istemiş ancak yapacak bir şey yok karşılığını alınca şaşırıp isyan etmiş. Whatsaap ihbar hattına gelen şikayette Çocuk kaçırma girişimlerinin sadece bu anlatımla sınırlı olmadığı bu yönde farklı birçok iddialarında olduğu aktarıldı. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP