DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0214 0.12%
ALTIN 2.456,810,86
BITCOIN 20955280,51%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAKSIZ REKABET SON BULMALI!

HAKSIZ REKABET SON BULMALI!

ABONE OL
24 Kasım 2021 11:58
HAKSIZ REKABET SON BULMALI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, perakende sektöründe haksız rekabetin önüne geçilmesi ve küçülmek zorunda kalan esnafın mağduriyetinin giderilmesi amacıyla TBMM’ye kanun değişikliği teklifi verdi.

“ESNAFIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR!”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla, Kovid-19 salgını sonrası yaklaşık yüzde 40 küçülmek zorunda kalan, zincir market ve AVM’ler ile mücadele edemez hale gelen küçük esnafın yaşadığı ekonomik kaybın ve zararın önüne geçilebilmesi için meclis başkanlığına kanun teklifi verdi.

Şahin, perakende sektöründe haksız rekabetin önüne geçemeyen ve zincir marketlerle rekabet edemediği için küçülmek zorunda kalan esnafın ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek, zincir mağazalarda alkollü içecek, tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya, beyaz eşya, oyuncak, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, giyim, aksesuar, züccaciye ve kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanması gerektiğini söyledi.

Gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren zincir mağaza ve AVM’lerde alkollü içecek, tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya, beyaz eşya, oyuncak, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, giyim, aksesuar, züccaciye ve kırtasiye ürünleri satışının yapılmasının ticari tekelleşmeye yol açtığını ve küçük esnafın ekonomik dar boğaza girdiğinin altını çizen CHP’li Şahin, rekabet şartlarına uygun, işletmelerin dengeli şekilde büyümesi ve tüketicilerin korunması gerektiğini belirterek, ‘‘Pandemi döneminde ekonomik anlamda zor durumda olan esnafa hükümet tarafından gerekli yardım yapılmadığı gibi kredi çekmesi tavsiye edildi ve daha da borç batağına sokulmak istendi. Vatandaşları borçlandırarak kendine mahkûm etme gayesinde olan AK Parti esnafı unuttu. Kendi yandaşları ve müteahhitlerine vergi indirimleri, ödeme garantili işler vererek ihya edenler, siftahsız kepenk kapatan esnafın feryatlarını görmüyor, duymuyor. Büyük market ve AVM’lerle rekabet edemeyen esnaf kan ağlıyor. Milyonlarca aileyi ilgilendiren bu düzenleme yapılırsa esnaf bir nebze olsun nefes alacak.” diye konuştu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.