DOLAR 32,2656 0.13%
EURO 35,2374 0.25%
ALTIN 2.506,950,26
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Sorunlarla Boğuşurken, Bu Polemik Neden?

Hatay Sorunlarla Boğuşurken, Bu Polemik Neden?

ABONE OL
31 Ağustos 2023 10:50
Hatay Sorunlarla Boğuşurken, Bu Polemik Neden?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deprem felaketi ardından sorunlarla boğuşan Hatay’da siyasilerin polemik halinde sürekli çekişmeli açıklamalarından bıktıklarını dile getiren Hataylılar; “birlik beraberlik içerisinde Hatay için hareket edilmesi gerekirken bu problem niye?” diyerek sitem ettiler.

BİRLİK BERABERLİK ZAMANI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile arasındaki polemik sürüyor. İki siyasetçinin de yaptığı açıklamalar Hatay halkını üzüyor.

Söz konusu açıklamalarda sürekli tartışma hali de ve göndermeli yorumlar yapan siyasiler, “Hatay adına yakışmayacak tavırlar içerisindeler” şeklinde yorumlarının yapılmasına sebebiyet veriyorlar.

SAVAŞ

Başkan Savaş açıklamalarında, kendisine EXPO üzerinden yüklenen; kenti susuz bırakmakla suçlayan milletvekili Yayman’a depremde 80 doktor sağlık çalışanı ve vatandaşın ölümüne yol açan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi yer seçiminden ötürü kendini sorumlu tutup tutmadığını sordu.

Ovada hastane, stat, havaalanı yapmanın çok yanlış olduğunu söyleyen Başkan Savaş; “Ovaya hastane, havaalanı veya stad yapmak çok yanlıştı. Tamamen iktidarın yanlış politikası. Hastaneye 101 milyon para harcandı ve depremde burada çoğu bebek, sağlık çalışanı ve doktor 80 vatandaşımızı kaybettik. Şimdi burada Sayın Yayman’a sormak lazım, hayatını kaybeden 80 kişinin ölümünden kendini sorumlu tutuyor mu acaba? Buna sebep olan müteahhitlere hesap sormuşlar mı?” dedi.

YAYMAN

Milletvekili Yayman ise; “Büyükşehir belediyesi Samandağ’a ne yaptı? Tabi ki koskoca bir hiç. Yapacağımız yollar, okullar, hastaneler, içme suyu ve sulama projeleri gibi Samandağ’ın köklü sorunları birer birer tarihe karışacak. Samandağ’a ne yapsak az gelir. Sizden oy istemek için dahi yanınıza gelmeyen CHP zihniyetini unutmayın. İlçemizde yapım aşamasında ve proje aşamasındaki hizmetlerimizi de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Şu an Ceylandere-Yaylıca yolunu yapıyoruz. Samandağ hükümeti konağı, Adalet Sarayı başladı. Samandağ’a ayrıca doğalgaza kavuşacak. Depremden önce olmayan Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetim depremden sonra tamamen yok oldu. Başkan Lütfü Savaş’ı bu kötü yönetiminden ve Hatay’ımızı hizmetsizliğe mahkum ettiği için kınıyorum” dedi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP