DOLAR 32,2328 0.07%
EURO 35,3197 0.23%
ALTIN 2.511,750,46
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’da Değişim Rüzgârı Esecek mi?

Hatay’da Değişim Rüzgârı Esecek mi?

ABONE OL
6 Kasım 2023 11:39
Hatay’da Değişim Rüzgârı Esecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlık seçimi için yapılan ikinci tur oylamasında 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel CHP’nin 8. Genel Başkanı seçildi. Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1366 delegeden 812 oy alarak CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilirken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyla genel başkanlık yarışında 2’inci oldu. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

EN ALT KADEMEDEN EN ÜST KADEMEYE KADAR DEĞİŞİM

Değişim zamanı diyerek çıktıkları yoldan zaferle dönen CHP Genel Başkanı Özel ve partililer hiç vakit kaybetmeden hızla çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler. Teşkilat yapısından kademe kademe her partili ile bir araya geleceklerini de ifade eden Başkan Özel, değişimin vakit kaybetmeden olacağının sinyallerini verdi.

ÖZEL İÇİN ECEVİT BENZETMELERİ YAPILDI

Ulusal mecralarda ise Genel Başkan Özel’in, Ecevit’e benzetilmesi çok konuşuldu. Yorumlarda; “Özel’in genel başkanlığı ile Ecevit’in dönemini karşılaştırmak erken olsa da yolun başında birtakım benzerlikler mevcut. İkisi de 40’lı yaşlarının sonunda koltuğa oturdu. Ecevit genel başkan seçildiğinde 47 yaşındaydı. Özel ise 21 Eylül’de 49 yaşına girdi. İkisi de parti içinde önemli görevlerde bulundu. Ecevit güçlü bir genel sekreter iken Özel, grup başkanvekillikleri ve son olarak partisinin Meclis grup başkanlığını üstlendi.” Denildi.

PEKİ, HATAY’DA NELER OLACAK

Seçim öncesinde Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da kulisler yapıldı. Yapılan yorumlarda, Kılıçdaroğlu’nun yanında duran partililerin seçim sonrasında neler yapacağı, yaklaşan seçim ile birlikte dengelerin değişebileceğinin konuşulduğu ifade edildi.

YORUMLAR DENGELERİN DEĞİŞECEĞİ YÖNÜNDE Halk arasında CHP’ye karşı bir tavır söz konusu iken, Özellikle deprem sonrası basında da geniş yer bulan Özel ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın tartışması sonrasında tekrar başkanlık adaylığının olup olmayacağı, Defne Belediye Başkanlığında çok fazla tepki alan İbrahim Güzel’in başkanlığı gibi konularda İl ve ilçelerin teşkilatlanmasında da değişim olabileceği konuşulmaya başlandı. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP