DOLAR 32,2328 0.07%
EURO 35,3197 0.23%
ALTIN 2.511,750,46
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’ın En Güçlü Adayı Başkan Savaş!

Hatay’ın En Güçlü Adayı Başkan Savaş!

ABONE OL
22 Kasım 2023 11:47
Hatay’ın En Güçlü Adayı Başkan Savaş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan seçim dönemi öncesinde siyasi partilerin Aday Adayı belirleme süreci de başlamış oldu.

Hatay’da Büyükşehir için zikredilen en güçlü isim ise mevcut Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş oldu.

“ELEŞTİRİLER YIPRATMAK İÇİN YAPILIYOR”

15 yıldır Hatay’ın her noktasını ayırmaksızın hizmet şiarıyla siyasetini yürüten Başkan Savaş’ın HBB Başkanlık Adaylığı konusunda en güçlü Aday olduğu belirtiliyor. Adaylığına kesin gözüyle bakılan Başkan Savaş’ın çalışmalarına deprem sonrasında yapılan eleştiriler ise birçok kesimden tepki topluyor. Eleştirilerin Başkan Savaş’ı yıpratmak ve Belediye çalışmalarını aksatmak için yapıldığı yönündeki söylemler ise Ak Parti temsilcilerinin siyasi bir hamlesi olarak yorumlanıyor.

Deprem sonrasında yapılan eleştiriler ve çalışmalara değinecek olursak;

DEPREMDE HERŞEYİNİ KAYBEDEN HBB HİZMETE KOŞTU

Yaptığı her açıklamasında yaşadığımız felaketin boyutunun çok yüksek olduğunu dile getiren Başkan Savaş, Belediye ve ülke olarak böyle bir felaketin altından kalkmanın imkânsız olduğunu ifade etti. Koşullar göz önünde bulundurulunca Büyükşehir Belediyesinin onlarca personelini kaybettiği, Belediye hizmet binasının yıkıldığı, iş makinelerinin enkaz altında kaldığı ve imkânların çok kısıtlı olduğu felaket döneminde az sayıdaki personeliyle sahada olduğu ve çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

YAŞADIĞIMIZ SİYASAT ÜSTÜ BİR FELAKETTİR!

Böyle bir felaket üzerinde Hatay’ın birlik beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu dönemde bütün eleştirilerin Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Savaş’a yönelmesi Hataylıları da rahatsız etti. Hatay’ın Ak Parti temsilcilerine tepki gösteren vatandaşlar, aynı dönemde sahili sular altında kalarak alt yapının tamamen kullanılamaz hale geldiği, vatandaşların ulaşamadığı, hizmetin aylarca durduğu Ak Partili İskenderun Belediyesi ile yine vatandaşların yardım için beklediği ve ulaşamadığı Antakya Belediyesini de eleştirmeleri gerektiğini ifade ettiler. Yaşananların siyaset üstü bir felaket olduğunu vurgulayarak tüm vatandaşlar gibi belediyelerinde deprem felaketi yaşadığının unutulmaması gerektiğini hatırlattılar.

BİZE GERİ DÖNMEDİLER

Öte yandan Başkan Savaş, deprem öncesinde de uyarılarda bulunmuş ve açıklamalarında “Hatay depreme hazırlıklı değil” diyerek “kentsel dönüşüm istedim, her şeyi yaptık, 5 buçuk yıldır bize bakanlık cevap bile vermiyor. Maalesef hükümet bizleri yok sayıyor, görmezden geliyor.” dedi.

SORUMLU OLANLAR KONUŞMUYOR

Ak partili temsilcilerin eleştirilerine cevap niteliğindeki açıklamaları ise şu şekilde;

“Depremde 80 doktor sağlık çalışanı ve vatandaşın ölümüne yol açan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi yer seçiminden ötürü kim sorumludur? Ovaya hastane, havaalanı veya stad yapmak çok yanlıştı. Tamamen iktidarın yanlış politikası. Hastaneye 101 milyon para harcandı ve depremde burada çoğu bebek, sağlık çalışanı ve doktor 80 vatandaşımızı kaybettik. Bunun sorunlusu kim?”

HATAY’IN HAKKINI HATAYLILAR İSTİYOR, BÜYÜKŞEHİR DEĞİL

“Ben bu milletvekilinden şunu beklerdim. Hatay’ı özel afet bölesi ilan ettiriyoruz. Özellikle tarım sektörünün, esnafın, iş dünyasının, tüccarın ayakta kalması, Hatay’ın tekrar ayağa kalkması için Hatay’ı özel afet bölgesi ilan ediyoruz demelerini beklerdim. İşte 3 metre boru döşetirken böbürleneceğine. O boruyu eliyle tutarak konuşacağına, Hatay’a yapamadıkları hizmeti neden yapamadıklarını, anlatsınlar. Deprem gelmeden önce neden hazır olmadığımızı anlatsınlar.” Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP