DOLAR 32,5455 0.26%
EURO 35,1501 0.5%
ALTIN 2.434,87-0,14
BITCOIN 2053226-0,56%
Hatay
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HBB Hassa Yayla Ve Üretim Yollarını Açıyor

HBB Hassa Yayla Ve Üretim Yollarını Açıyor

ABONE OL
21 Aralık 2023 11:55
HBB Hassa Yayla Ve Üretim Yollarını Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları sayesinde Hassalılar üretim ve yayla yollarına artık daha rahat ve güvenli şekilde ulaşıyor.

HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Amanos Dağları zirvelerindeki yayla yollarını bir bir açıyor. Yıllardır terör korkusu ve yol sorunları nedeniyle yaylalara çıkamayan üreticiler ve çobanların talepleri üzerine Bademli Mahalle Muhtarı Yusuf Yeniçeri’nin HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a durumu anlatması üzerine bölgeye iş makineleri gelerek yol çalışmalarına başlandı.

Hassa ilçesine bağlı Bademli ilçesinde üreticiler, tarlalarında bulunan fındık, ceviz, elma ve diğer meyve ağaçlarının bakımını ve ürünlerin pazarlamasını yol sorunu nedeniyle yapamadıkları yönünde HBB Başkanı Lütfü Savaş’a şikâyette bulunmuştu. 

Amanoslar Karacaören Deresi Yanık Harman Bölgesinde kırk dönüm arazisi bulunan 90’lı yaşlarda olan vatandaş Mahmut Yeniçeri eşi ile birlikte yaşadığı baraka evinde topladıkları meyve ve sebzeleri büyük meşakkatle şehre indirmeye çalışarak zorluklar yaşadıklarını anlattı. Şu anda yolun kısmi olarak da açılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Yeniçeri, özellikle kış aylarında onlarca yıldır büyük sorun yaşadıklarını anlatarak artık ata dedelerinden kalma bahçelerine daha rahat ulaşacaklarından mutlu olduklarını ifade etti.

Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Bademli Mahalle Muhtarı Yusuf Yeniçeri ve yayla sakinleri Başkan Savaş’a teşekkür eti. HBB ekipleri, yüksek bölge ve zorlu koşullara rağmen yayla yolunun bir bölümünün açıldığını büyük kaya kütlelerinin ve mevsim şartlarının yol çalışmalarını engellediğini belirterek ilerleyen süreçte çalışmaların yeniden hızla devam edeceğini kaydetti. Doğanay Yiğitoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.