DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.300,821,04
BITCOIN 22996763,01%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazanda zorlu ekmek mücadelesi

Ramazanda zorlu ekmek mücadelesi

ABONE OL
30 Nisan 2021 13:46
Ramazanda zorlu ekmek mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden Hatay’a gelen mevsimlik tarım işçileri, ramazanda sıcak altında ekmeklerini kazanmaya çalışıyor.
Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinin Kuşaklı ve Bükülmez mahallelerinde çadırlarda kalan, soğan ve maydanoz toplayan işçiler, sabahın ilk ışıklarıyla tarlaların yolunu tutuyor.
Günün erken saatinde zorlu mesailerine başlayan tarım işçileri, sıcak ve bunaltıcı nem altında günlük 50-75 lira kazanmak için ter döküyor.

Soğan toplayan işçilerden Bedir Kutlu, AA muhabirine, ailesinin rızkını kazanmak için Şanlıurfa’dan Hatay’a geldiğini söyledi.
Ramazanda sıcakta çalışmanın çok zor olduğunu ifade eden Kutlu, “Ramazana denk gelen hasat bizleri zorlasa da ailemizin geçimini sağlamak için çalışmak zorundayız.” dedi.
İşçilerden Ferit Satış da Şanlıurfa’dan 6 kişilik ailesiyle soğan hasadına geldiklerini anlattı.
Hem oruç tutup hem de sıcakta çalışmanın zorluğunu dile getiren Satış, “Geçimimizi sağlamak için ailecek burada alın teri döküyoruz. Bu yıl hasadın ramazana denk gelmesi bizleri zorlasa da oruç ibadetimizi yerine getiriyoruz. Burada bizim gibi onlarca aile hem oruçlarını tutuyor hem de çalışmalarına devam ediyor.” diye konuştu.
Diyarbakır’dan gelen işçi Nejat Arlı, bir ramazanı daha memleketlerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşadığını söyledi.
Hatay’da 7 aydır mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştığını dile getiren Arlı, sabah ezanında başlayan mesailerinin iftar saatine kadar sürdüğünü kaydetti.
Diyarbakır’dan gelen ve maydanoz toplayan Bayram Aydın ise havaların sıcak olması nedeniyle oruç tutarken zorlandıklarını ifade etti. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.